A3 Haber

Erdoğan 23 Nisan töreninde konuştu: Meclisimiz 101 yıl önce tekbirlerle açıldı

Erdoğan 23 Nisan töreninde konuştu: Meclisimiz 101 yıl önce tekbirlerle açıldı

Erdoğan 23 Nisan töreninde konuştu: Meclisimiz 101 yıl önce tekbirlerle açıldı
Nisan 23
14:48 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 23 Nisan’da Çamlıca Kulesi göndere bayrak çekme töreninde konuşurken, “Büyük Millet Meclisimiz bundan tam 101 yıl önce, bir 23 Nisan günü, dualarla, salavatlarla ve tekbirlerle Ankara’da açılmıştır” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Çamlıca’daki Bayrak Çekme Töreni’nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na dair açıklamalarda bulundu.

Konuşmasını cuma namazının ardından Çamlıca Camii içinden gerçekleştiren Erdoğan, ‘bugünün çok farklı ve müstesna bir gün olduğunu’ kaydetti. Erdoğan, “Türkiye’de bu büyüklükte başka bir bayrak yok. İstanbul’a bu eserleri kazandırmaktan mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Meclis’in 101 yıl önce ‘dualarla ve tekbirlerle’ açıldığını ifade ederek şunları söyledi:

  • 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bugün bizler için çok farklı müstesna gün. Bu günü müstesna bir eserle şereflendiriyoruz. TBMM bundan tam 101 yıl önce bir 23 Nisan günü dualarla, salavatlarla, tekbirlerle Ankara’da açılmıştı. İstiklal Harbimizi yönetmiş ve zafere ulaştırmış bu Gazi Meclis’i başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle yad ediyoruz. İstiklal Harbimizin kazanılması ve Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyoruz.
  • 100. yılına yaklaştığımız Cumhuriyetimizi her alanda büyüterek ve güçlendirerek bizden sonraki nesillere bırakmanın gayreti içindeyiz. 19 yıldır ülkemizi 2023 hedefleri ile buluşturmanın mücadelesini veriyoruz. Çocuklarımızın da 2053 vizyonu ile teslim aldıkları emaneti çok daha ileriye taşıyacaklarına inanıyorum. Bugün açılışını yapacağımız ülkemizin en uzun direğinde dalgalanacak olan bayrağımızı çocuklarımıza armağan ediyoruz. Türk milleti için bayrak bağımsızlığının en önemli sembollerinden biridir.

“Toprak kan dökülmediyse vatan olmaz” 

Erdoğan, küçük çocukların da katıldığı törende sözlerini şöyle sürdürdü:

  • Bugün burada açılışını yapacağımız ülkemizin en uzun direğinde dalgalanacak bayrağımızı çocuklarımıza armağan ediyoruz.
  • Türkiye’nin gözbebeği olan İstanbul’un en güzel tepelerinden birinde nazlı nazlı dalgalanan bayrağımızın gölgesinde güven içinde ve huzurla yaşayacağız. Çamlıca camisiyle, kulesiyle şimdi de 111 metrelik bayrak direği ve Türkiye’nin en büyük bayrağı 1000 m2’yi bulan bayrağıyla yepyeni bir çehreye kavuşuyor.
  • Türk milleti için bayrak bağımsızlığının en önemli sembollerinden biridir. Ne diyor Arif Nihat Asya: Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder… Gölgende bana da, bana da yer ver. Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar: Yurda ay yıldızının ışığı yeter.
  • Diğer söz neydi: Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Toprak kan dökülmediyse vatan olmaz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER