A3 Haber

Vaka sayılarında “tam kapanma” patlaması yaşanabilir: “Tam kapanma”ya hazırlık manzaraları!

Vaka sayılarında “tam kapanma” patlaması yaşanabilir: “Tam kapanma”ya hazırlık manzaraları!

Vaka sayılarında “tam kapanma” patlaması yaşanabilir: “Tam kapanma”ya hazırlık manzaraları!
Nisan 28
16:55 2021

İktidar 17 Mayıs Pazartesi’ye kadar “tam kapanma” ilan etti ancak “tam kapanma” öncesi çarşılar, pazarlar, sokaklar tıklım tıklım dolup taştı. Önümüzdeki haftalarda vaka sayılarında “tam kapanma” patlaması yaşanabilir. İşte memleketin dört bir yanından “tam kapanmaya hazırlık” manzaraları…

Denizli’de koronavirüs salgını nedeniyle verilen tam kapanma öncesi berber ve kuaförlerde yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar kapanma öncesi berber ve kuaförlere akın etti. Berber Durali Arslan, randevu defterinin dolduğunu belirtti. Tam kapanma kararının verilmesinin ardından yoğunluk yaşadıklarını ifade eden Arslan, “Bugün çok yoğun geçti. Yarın için de randevularımızı aldık. Randevu defterimiz doldu. Çok yoğun çalışıyoruz. Bazı tıraşları 15-20 dakika içerisinde tamamlıyoruz” dedi.

Çarşı-pazar dolup taştı

İzmit’te tam kapanma kararı öncesi alışveriş yapmak isteyenler ve gezenler yoğunluk oluşturdu. Kimileri kapanma öncesinde market alışverişi yaparak ihtiyaçlarını giderirken kimileri de cadde ve sokaklarda gezerek güneşli havanın tadını çıkardı. Her market içerisinde ve mağazada kuyruklar oluştu. Polis ekipleri dışarıda bulunan kişilere sosyal mesafeyi ihlal etmemeleri konusunda uyardı.

Çiftçiler izin belgesi için kuyruğa girdi

Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun’da 830 bin dekar alanda yapılan yaş çay üretiminde hasat dönemi yaklaşıyor. Mayıs ayı ortalarında başlayacak çay tarımı öncesi üreticiler hazırlıklarını sürdürüyor. Ülke genelinde uygulanacak olan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında muaf olmak isteyen çay üreticileri, ÇKS belgesi alabilmek için Ziraat Odaları önünde sıraya girdi. Çiftçiler, kayıtlı yaklaşık 130 bin üyesi olan Rize Ziraat Odası önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Adıyaman’da halk, bayram ve kapanma sürecinde ihtiyaç duyduklarını almak için çarşılarda yoğunluk oluşturmaya başladı. Polis ve zabıta ekipleri yoğunluğun olduğu bölgelerde sosyal mesafe ve maske uyarısı yaparken, vatandaşlar ise tam kapanmadan vaka sayılarının düşmesi adına umutlu olduklarını ifade etti.

Tam kapanma öncesi, Avcılar Merkez Mahallesi’ndeki semt pazarı tıka basa doldu. Adım atacak yer kalmayan pazarda, tezgah önlerinde yığılma yaşandı. Merkez Mahallesi’nde çarşamba günleri kurulan semt pazarında bugün alışılmışın dışında görüntüler yaşandı. Öğle saatlerinden itibaren dolmaya başlayan pazarda, adım atacak yer kalmadı.  Tezgahlara akın eden vatandaşlar, sosyal mesafeyi hiçe saydı.

Tam kapanma öncesi denize girdiler

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, tam kapanma öncesi, sıcak havayı görenler sahili doldurdu. Kimileri denize girip güneşlenirken, kimileri de yürüyüş yapıp bisiklete binerek ya da sahilde çocukları ile oynayarak anın tadını çıkardı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER