A3 Haber

Piyasada çek karmaşası: Ticaret Bakanlığı’ndan açıklama geldi

Piyasada çek karmaşası: Ticaret Bakanlığı’ndan açıklama geldi

Piyasada çek karmaşası: Ticaret Bakanlığı’ndan açıklama geldi
Nisan 30
16:11 2021

Bu sabah yayımlanan Resmi Gazete’de çeklerin ibrazının ertelenmesi nedeniyle oluşan kafa karışıklığı üzerine Ticaret Bakanlığı bir tebliğ yayımladı. Buna göre 1 Haziran’a kadar çeklerin karşılığı çek sahibinin hesabında bulunmazsa karşılıksız çek işlemi yapılmayacak.

Bu sabah Resmi Gazete’de yayımlanan çek düzenlemesi ile çek ibrazı zorunluluğu Mayıs sonuna kadar ertelenmişti. Kanun düzenlemesine eklenen bir geçici madde ile, vadesi 30 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri arasına isabet eden çeklerin ibrazı 1 Haziran’a ertelenmişti.

Resmi Gazete’nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlanan tebliğde, “Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle uygulanan kısıtlama tedbirleri kapsamında çekini bankaya ibraz edemeyen alacaklının hakkının korunmasının yanı sıra borçlunun ödeme günü bu tarihler arasına denk gelen borçlarını 1/6/2021 tarihinden sonra ödeyebilmesine de imkân sağlanmıştır” açıklaması yapıldı.

30 Nisan – 31 Mayıs arasında çekin sahibinin hesabında çekin karşılığının bulunmaması durumunda “karşılıksızdır” işlemi yapılmayacağı bildirildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER