A3 Haber

Muhalefetten Erdoğan’a erken seçim çağrısı: Helalleşelim kesinlikle!

Muhalefetten Erdoğan’a erken seçim çağrısı: Helalleşelim kesinlikle!

Muhalefetten Erdoğan’a erken seçim çağrısı: Helalleşelim kesinlikle!
Mayıs 14
17:08 2021

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomik açıdan sıkıntıya düşen halktan ‘helallik’ istemesi üzerine erken seçim çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Twitter’dan yanıt vererek, Türkiye için erken seçim çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu, “Helalleşelim kesinlikle. Türkiye için erken seçim çağrısı yapıyorum. Seçim! Hemen! #HemenSeçim” belirtti.

Akşener de, “Sayın @RTErdogan sen unutmuş olabilirsin ama, siyasetçi milletiyle kürsülerde değil, sandıkta helalleşir. Madem helalleşmek istiyorsun, korkma, getir sandığı helalleşelim. Zor durumdaki çiftçiyle, esnafla, işsiz gençle helalleşelim. Milletimizin kutlu iradesiyle helalleşelim” açıklamasında bulundu.

Davutoğlu: Helallik istediğine göre veda vakti geliyor 

Eski AKP’li Başbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından ‘İktidara veda vaktinin geldiğini anladınız’ yanıtı verdi.

Davutoğlu sosyal medya hesabından, “Sayın Erdoğan, helallik istediğinize göre siz de iktidara veda vaktinin geldiğini anladınız! Evet, sandık Gelecek, halk kötü yönetimin faturasını kesecek ve siz gideceksiniz! Liyakatli kadrolar Gelecek, halkın yüzü yeniden gülecek” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan helallik istedi, sosyal medyada tepki yağdı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik durum konusunda da değerlendirme yaparak, sıkıntıya düşen esnaftan ve yurttaşlardan ‘helallik’ istemişti.

Bu sözlerin ardından Twitter’da #HelalEtmiyorum etkiketi birinci sıraya yükselmişti.

Erdoğan şu ifadelere yer vermişti:

Sanayi üretimi ve ihracat rakamları her ay yeni rekorlar kırarak olumlu yönde ilerliyor. Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER