A3 Haber

Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz: Viyana, Ankara’ya teslim eder mi?

Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz: Viyana, Ankara’ya teslim eder mi?

Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz: Viyana, Ankara’ya teslim eder mi?
Haziran 20
13:18 2021

Kara para aklama iddiasıyla ABD tarafından aranan SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya’da tutuklandı. Korkmaz’ın avukatları tutuklama talebinin ABD’den geldiğini ve yargılamanın Avusturya’da süreceğini söylerken, hukukçular Türkiye’ye iadenin zor olduğunu, Korkmaz’ın büyük ihtimalle ABD’ye gönderileceğini belirtti.

Yeni Posta’nın Viyana’da yayımlanan Yeni Vatan gazetesinden aktardığı habere göre Türkiye ve ABD tarafından arandığı bildirilen Sezgin Baran Korkmaz Avusturya’da gözaltına alındı. Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı Mehmet Demir, Sözcü gazetesine ABD’nin talebi üzerine, Korkmaz’ın Avusturya’da tutuklandığını bildirdi. Yargılama sürecinin Avusturya’da devam edeceğini kaydeden Demir, Türkiye’nin de iade talebi olduğunu söyledi.

Viyana’da yayımlanan Yeni Vatan gazetesi, Korkmaz’ın Avusturya’da yargılanmasının beklenmediğine dikkat çekti. Gazetenin sorularını yanıtlayan iki ünlü avukat, habere göre, şu değerlendirmeyi yaptı: “Avusturya Sezgin Baran Korkmaz’ı kendi ülkesinde yargılamaz. Korkmaz’ı alır, Amerika’ya teslim eder. Eğer Amerika kara para aklama ile arıyorsa… Amerikan hükümeti ve elçilik lobisi ve ağırlığı Avusturya’da güçlüdür. Türk hükümeti tarafı için bu söylenemez. Ölüm tehlikesi olduğu için, Korkmaz’ın Türkiye’ye teslim edilmesi ihtimali çok azdır.”

Yeni Vatan’ın haberinde, geçmiş yıllarda Alaattin Çakıcı ile ilgili Avusturya’nın tutumuna da dikkat çekildi. Haberde şöyle denildi: “Alaattin Çakıcı’yı Avusturya’nın Steiermakt eyaleti sınırları içinde Temmuz 2004’te özel Cobra polis timinin sert bir operasyonu ile yakalayıp Türkiye’ye teslim etmişti. Ancak, bir otobanda Viyana’dan Trabzon asıllı bir vatandaş ile yakalanan Çakıcı hakkında Türkiye’den eski karısını öldürmeye azmettirmekten kırmızı bülten ile arama emri vardı ve Amerika gibi başka bir ülke tarafından ayrıca kırmızı bülten ile aranmıyordu.”

Sezgin Baran Korkmaz, Türkiye’ye dönebilmesi için Veyis Ateş aracılığıyla kendisinden 10 milyon avro istendiğini ileri sürmüştü. Suç örgütü lideri Sedat Peker, Korkmaz’ın İçişleri Bakanlığı’ndaki görüşmesinden bir gün sonra yurtdışına kaçtığını iddia etmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER