A3 Haber

Erdoğan: Bu ruh hastasına ayıracak tek bir saniyemiz yok, Kılıçdaroğlu psikiyatrinin konusudur

Erdoğan: Bu ruh hastasına ayıracak tek bir saniyemiz yok, Kılıçdaroğlu psikiyatrinin konusudur

Erdoğan: Bu ruh hastasına ayıracak tek bir saniyemiz yok, Kılıçdaroğlu psikiyatrinin konusudur
Haziran 30
12:51 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Bir süre daha devam edeceği anlaşılan Meclis çalışmalarında sizlere başarılar diliyorum. Değerlendirme toplantılarımıza kaldığımız yerden tekrar başladık. Yarın bir grup arkadaşımızla tekrar bir araya geleceğiz. Böylece salgın öncesi başlattığımız toplantılarımızı tamamlamış olacağız. Arkadaşlarımızla illerimizin sorunlarından ülke ve dünya politikalarına kadar samimiyetle görüşme, konuşma fırsatı buluyoruz.
  • Dünkü MYK toplantımızda da ifade ettim. Türkiye 2023 yılına yaklaştıkça partimize, hükümetimize ve ülkemize yönelik saldırıların giderek artacağı anlaşılıyor. Muhalefet sıfatıyla ortada dolaşan bir parti ve onunla aynı yolda yürüyenler Türkiye’nin önünü kesmeye yönelik bu kampanyaya büyük bir hevesle ortak olmaktadır.
  • Kıyılarımız nasıl müsilaj tehdidi altında oksijensiz kalma riskiyle boğuşuyorsa, siyasette de bir müsilajla karşı karşıyayız. CHP’nin başını çektiği siyasi müsilaj, milletin üzerine yağmur gibi yağıyor. Her ne sebeple olursa olsun Türkiye CHP zihniyetinin yalan ve iftira zulmüne maruz kalmaktadır. Bunun adı bir yalan terörüdür.
  • Çünkü ortada klinik bir vaka söz konusudur. Başındaki zat başta olmak üzere CHP şürekasına zaten kimsenin inandığı yok. Ama onlar da kimseye inanmadıkları bir ruh haline sürüklenmiştir. Bunlara göre bu ülkedeki cumhurbaşkanından başlayarak bakanlarından, milletvekillerinden, iş adamlarına kadar herkes, esnafından, işçisinden, çiftçisinden, gençlerine kadar her kesim taammüden vatanına ihanet etmektedir. Herkes yolsuzluk yapmaktadır. Herkes hırsızdır. Herkes uyuşturucu kaçakçısıdır, herkes banka soyguncusudur, herkes satılmıştır, herkes kötüdür. Ülkesini aklına gelen her türlü aşağılık sıfatla itham edecek, her tarafı suç kaynayan bir yer olarak gösterecek kadar kendini kaybetmiş bir ruh haliyle karşı karşıyayız. Siyasetçi sıfatlı bu ruh hastasına ayıracak tek bir saniyemiz yoktur. Hukuk önünde hesap sorulacak hususların avukatlarımız vasıtasıyla elbette takipçisiyiz. Diğer hususlarda ise diyoruz ki CHP Genel Başkanı artık siyasetin değil tıp ilminin, psikiyatrinin konusudur.
  • “Eğer kredi verecek olursanız bunu ödemeyiz” diyorlar. Değerli kardeşlerim, bunlar daha şimdiden, ya devlet nedir, devlet yönetmek nedir, bunlardan haberleri bile yoktur. Uluslararası bir tahkim mekanizması vardır, bundan da haberleri yok. Biz iktidar olduk, bizden önceki borçlanmaları ödemedik mi? Ödedik. Ama bunlar devlet değil, zillet. Bunlar böyle bir şeye talip. Hayal bile değil, bunların iktidar olma süreci. Türkiye, Kanal İstanbul’a CHP’ye rağmen kavuşacak.
  • İstanbul’a karşı sorumlulukları yerine getirmeyenlerin Kanal İstanbul projesiyle ilgili ileri geri konuşmaları kendilerini komik duruma düşürmekten başka bir işe yaramaz. Şehrin depreme hazırlık çalışmalarından kıyılarını işgal eden müsilaja kadar hiçbir ciddi meselesinde dişe dokunur herhangi bir çabasını görmediklerimizin Kanal İstanbul’a karşı kampanya yürütmesi zavallılık işaretidir. ‘Bu proje yeteri kadar tartışılmamış.’ Biz tam 11 yıl önce kamuoyuna açıkladık ve günden itibaren tartıştık. Ne zaman ki milletvekilliğine aday olduk, o zaman dedik ki “Bizim çılgın projemiz Kanal İstanbul.” Bunların siyasette zamanı takip diye bir anlayışı yok.
  • Projenin hemen yanı başında Avcılar var. Baktık, yerler hazırladık. Buralara yerleşebilirsiniz diyeceğiz. Gerekirse taşıyacağız. Niye? İstiyoruz ki vatandaşımız çok daha güvenli yerlerde yaşamaya devam etsin. Depreme dayanıklı yeni konutlar inşa etmek suretiyle de İstanbulumuzda bu operasyonları yapıyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin, böyle dev bir proje ülkelerin milli gurur kaynağıdır. Milletimiz her şeyi görüyor. Vakti saati geldiğinde herkese hak ettiği muameleyi yapacaktır.
  • “Katarlı öğrenciler sınavsız olarak imtihana girecek” diyorlar. Ne oldu? Girdi mi? Tepeden tırnağa hepsi yalan. Önlerine konan haberin doğruluğunu, yanlışlığını kontrol etmiyorlar. Yeter ki amaçlarına bir adım daha yaklaşsınlar. Aynı yalanı paylaşan medya ve sosyal medya mecraları en küçük bir hicap duymuşlar mıdır?
  • Ülkemizin tüm gençlerinin gördükleri her yerde Kılıçdaroğlu’nun ve CHP yöneticilerinin yakalarına yapışıp bu rezilliğin hesabını soracaklarına inanıyorum.
  • Meydanı bu yalan tüccarlarına bırakmayacağız. Bıkmadan, usanmadan, dinlenmeden milletimize hakikatleri anlatacak ve seçimler geldiğinde hak ettikleri hüsrana uğramalarını temin edeceğiz. Aziz milletim, CHP ve şürekası hakikatleri çarpıtmakla bu kadar uğraşırken kendi mensuplarının göbeğinde yer aldığı kepazeliklere dönüp bakmıyorlar. Onlarca tecavüz, taciz, hırsızlık, yolsuzluk iddiası dile getirildi. Bunların hangisiyle ilgili CHP’nin kayda değer işlem yaptığını gördünüz? Gerçi siyasette hangi partilerle ittifak içinde olduğunu bile samimiyetten uzak bir partiden söz ediyoruz. Bugüne kadar teröre karşı olduklarını Bay Kemal’den duydunuz mu? Böyle bir partiden herhangi bir hususta onurlu bir duruş beklemek, gökteki güneşi elle yakalamayı ummakla aynıdır.
  • Bunların hiçbirinin derdi ülkenin ve milletin kazançları ve istikbali değil. Bunların tek derdi AK Parti’ye zarar vermek, CHP’yi parlatmaktan ibarettir. Bizim tek muhatabımız millettir.
  • Medyayı ve sosyal medyayı ihmal etmeyeceğiz ama asıl zamanımızı sahaya, doğrudan insanımızla temasa vereceğiz. Yani insanımıza dokunacağız. Eğer hayat sosyal medyadan ibaret olsaydı, tüm dünyanın yörüngesi bir anda değişirdi. Bu mecraların kimlerin elinde olduğu, gerektiğinde hangi yönlendirmelerle siyasete ekonomiye müdahale ettikleri ortadadır. Bize düşen kendimizi medya mecralarının sahte gündemlerine kaptırmadan ülkemizin ve milletimizin gerçeklerine yöneltmektir.
  • Geçtiğimiz günlerde yine bir emekli amiral çıktı, bunlar demokratik seçimlerle iktidarı terk etmez diyerek güya milleti galeyana getirmeye çalıştı.
  • Biz milletin bağrından doğmuş olan AK Parti’yiz. Biz milletle birlikte yol yürüyen Cumhur İttifakıyız. Biz bu ülkeye Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamının beş katını, 10 katını 19 yılda kazandırarak destan yazmış bir hükümetiz. Evelallah bu milletin evlatları John’lara George’lara yeter de artar bile. Biz bu konuda kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. İnşallah ülkemizi 2023 hedeflerine de biz ulaştıracak, büyük ve güçlü Türkiye’yi biz kuracak, gençlerimize de 2053 vizyonlarını da biz hediye edeceğiz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER