A3 Haber

AKP Grup Başkan Vekili Turan: Kılıçdaroğlu’nun aday olacağı tek yer CHP kongresi

AKP Grup Başkan Vekili Turan: Kılıçdaroğlu’nun aday olacağı tek yer CHP kongresi

AKP Grup Başkan Vekili Turan: Kılıçdaroğlu’nun aday olacağı tek yer CHP kongresi
Temmuz 12
18:52 2021

AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına ilişkin, “Ben aday olmayacağını, olamayacağını düşünüyorum. Kılıçdaroğlu’nun aday olacağı tek yer CHP’nin kongresi” dedi.

Turan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla Meclis gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“FETÖ ile mücadelede tehdidin henüz geçmediğine” dikkat çeken Bülent Turan, “Ancak teknik olarak OHAL 2018’de kalktı. Kurumlarımızın ihtiyacı üzerine bu düzenlemeler gözden geçirildi. Daha bu sabah FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik 47 ilde operasyon yapıldı. Bu keyfi değil, zaruri bir uygulama. Olağan hal ile bu işi çözeceksek çok daha iddialı üzerine gitmek durumundayız. Tüm kurumlarımızın FETÖ ile mücadelede adımlar atması, haktan hukuktan kopmadan gerekli adımları atması bizim talebimiz. Son kez olmasını umut ettiğimiz bu maddeleri Meclisimizin takdirine sunuyoruz. Biz bir daha 15 Temmuz’u yaşamak istemiyoruz. Derdimiz hukukun dışına çıkmak değil, hukuk içinde çözmek” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’’nun 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin tartışmalara Turan, “Ben aday olmayacağını, olamayacağını düşünüyorum. Ne Selahattin Demirtaş ne Meral Hanım’dan izin almadan bu adımı atamayacağını düşünüyorum. Hiçbir umudum yok. Bu çıkışı yapması ‘sakin olun ben varım’ olarak yorumluyorum. Kılıçdaroğlu’nun aday olacağı tek yer CHP’nin kongresi” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER