A3 Haber

Yangın kâbusu bitmiyor: Yangın çıkan illerde son durum ne?

Yangın kâbusu bitmiyor: Yangın çıkan illerde son durum ne?

Yangın kâbusu bitmiyor: Yangın çıkan illerde son durum ne?
Temmuz 31
09:19 2021

Türkiye orman yangını kâbusu yaşıyor. Yangına müdahalede hükümetin yetersiz kalışı herkes tarafından eleştirilere neden olurken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 10 yangının halen devam ettiğini açıkladı. Manavgat’ta yangına müdahale eden iki işçi yaşamını yitirdi.

Türkiye son günde orman yangını felaketiyle karşı karşıya kaldı. Türkiye’yi kuşatan alev kapanı, yönetim zafiyetini bir kez daha ortaya koydu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 88 orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu. 10 yangının sürdüğünü belirten Pakdemirli, “Çalışmalar büyük bir özveri ile devam ediyor” dedi.

Türkiye’de 28-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında 30 ilde çıkan 98 orman yangınının 88’i kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda 10 yangını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini belirtildi.

Ülke genelindeki yangınlarda şu ana kadar üçü Manavgat, biri ise Marmaris’te olmak üzere dört can kaybı yaşandı.

Dakika dakika gelişmeler:

Bodrum’da yangın büyüdü: Ev ve otellerin boşaltılması için anonslar yapılıyor

Saat 15.40- Muğla’nın Bodrum ilçesinde öğle saatlerinde başlayan orman yangını kısa sürede geniş bir alanı etkisi altına aldı. Ekipler alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale başlatırken yangın mahalline yakın olan Kumbahçe Mahallesi’ndeki ev ve otellerin boşaltılması için anons yapıldı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyük bir alana yayılan yangın nedeniyle yetkililer ses sistemleri vasıtasıyla mahalledeki otel ve evlerin boşaltılması yönünde sık sık uyarı anonsları yapıyor.

Otellerde konaklayan yerli ve yabancı turistler panik halinde iskelelerde kendilerini bölgeden uzaklaştıracak tekneleri beklerken, sahil güvenlik ekipleri başta olmak üzere diğer özel tekne ve yatların destek verdiği tahliye çalışmalarında yurttaşlar deniz yolu ile bölgeden uzaklaştırılmaya başlandı.

Kumbahçe Kooperatifi Başkanı Vahap Özkan tüm kooperatif teknelerinin bölgeye çağrıldığını ifade ederek bölgedeki yurttaşların yangından etkilenmemeleri için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Bodrum Belediyesi’nde yurttaşlara çağrı

Yangının büyümesi üzerine Bodrum Belediyesi’ne ait Twitter hesabından ilçedeki yurttaşlara çağrıda bulunuldu. Paylaşımda, “Yangını söndürme ekiplerinin ulaşımını kolaylaştırmak adına, acil durumlar dışında lütfen trafiğe çıkmayınız” ifadelerine yer verildi.

Türkiye, Rusya’dan yardım talep etti: 11 araçlık uçak grubu geliyor!

Saat 14.30- Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin talebi üzerine yangınlarla mücadele etmek üzere 11 araçtan oluşan birleşik uçak grubu yollayacak.

Bodrum’da yeni yangın

Saat 13.40- Bodrum’da öğle saatlerinde yeni bir yangın çıktı. Umurca bölgesinde ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle tersanelerin de bulunduğu İçmeler yönüne ilerliyor.

Manavgat’tan acı haber: İki yangın işçisi yaşamını yitirdi

Saat 11.27- Antalya’nın Manavgat ilçesinde orman yangınına müdahale eden arazözde görevli dört personel alevlerin arasında kaldı. İşçilerden ikisi cansız bedenine ulaşıldı.

Saat 09.00- Bakan Bekir Pakdemirli, 28-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında çıkan 98 orman yangınından 88’inin kontrol altına alındığını duyurdu. 10 yangını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Saat 08. 54- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Fethiye, Kırıkhan ve Kozan’daki orman yangınlarının kontrol altına alındığını duyurdu.

Fethiye Belediye Başkanı: Sabotaj olduğunu düşünüyoruz

Saat 03.44-  Muğla Fethiye’de çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, yangının sabotaj sonucu meydana geldiğini düşündüklerini açıkladı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER