A3 Haber

Ankara’da Suriyelilere ait ev ve işyerlerine saldırı: Olaylar sona erdi

Ankara’da Suriyelilere ait ev ve işyerlerine saldırı: Olaylar sona erdi

Ankara’da Suriyelilere ait ev ve işyerlerine saldırı: Olaylar sona erdi
Ağustos 12
00:03 2021

Ankara’da Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı mahallede çıkan kavgada bir kişi yaşamını yitirdi. Gerilimin arttığı mahallede kalabalık gruplar Suriyelilerin evlerine saldırdı.

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi’nde iki grup arasında yaşanan kavgada bıçakla ağır yaralanan 18 yaşındaki Emirhan Yalçın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Bıçaklı kavganın ardından polisin güvenlik önlemleri aldığı Önder ve Battalgazi Mahalllesi’nde bugün akşam saatlerinde gerilim yeniden yükseldi. “Allahu ekber” sloganları eşliğinde yürüyen bini aşkın kişinin olduğu gruplar iki mahallede yaşayan Suriyelileri hedef aldı.

Polis mahallede “Ülkemizde arzulanan provokasyon ortamına müsaade etmeyelim. Sizleri provoke edebilecek tanımadığınız kişilerin sözlerine itibar etmeyiniz” anonsları yaptı.

Suriyelilere ait olduğu ileri sürülen bazı dükkanlar ve araçlar tahrip edildi.

Birçok Suriyelilerin güvenlik endişesiyle evlerinden ayrıldığı, bazılarının da saldırganlar tarafından yağmalandığı öne sürüldü.

Ankara Emniyet Müdürlüğü: Gerçek dışı görüntüler paylaşılıyor

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada dolaşan ve Altındağ’da yaşanan olaylara ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili görüntü paylaşarak, açıklama yayınladı. Söz konusu görüntülerin de paylaşılarak yapılan açıklamada, iddia edilen görüntünün başka bir ülkede meydana geldiği vurgulanarak, “Provokatif maksatlı paylaşım ve görüntü yayınlayanlarla ilgili adli işlemler başlatılmıştır” denildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bazı sosyal medya hesaplarında ilimizde meydana geldiği iddia edilen gerçek dışı görüntüler paylaşılmaktadır. Aşağıda yer alan ve Ankara Altındağ ilçesinde meydana geldiği iddia edilen görüntü 2021 yılında başka bir ülkede meydana gelen olaya aittir. Ayrıca, ilimizde kundaklama sonucu araç ya da bina yangını meydana gelmemiş olup bu tür provokatif maksatlı paylaşım ve görüntü yayınlayanlarla ilgili adli işlemler başlatılmıştır.”

Ankara Valiliği: Gösteri ve olaylar sona ermiştir

Ankara Valiliği, yaşanan gerginlik ve çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada “Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibariyle sona ermiştir. Halkımızın provakatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur” denildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER