A3 Haber

Muharrem İnce’den Tunç Soyer’e: Kimsin sen, kiminle dans ettiğini bileceksin önce!

Muharrem İnce’den Tunç Soyer’e: Kimsin sen, kiminle dans ettiğini bileceksin önce!

Muharrem İnce’den Tunç Soyer’e: Kimsin sen, kiminle dans ettiğini bileceksin önce!
Ağustos 22
17:16 2021

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kongre öncesi partisince asılan afişlerin zabıta ekipleri tarafından toplandığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepki gösteren İnce, “Sen kiminle dans ettiğini bileceksin önce. Kimsin sen o afişlerimi söküyorsun?” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kongre öncesi partisince asılan afişlerin zabıta ekipleri tarafından toplandığını söyleyerek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepki gösterdi.

İnce, partisinin İsmet İnönü Kültür Merkezi’ndeki 1. Olağan İzmir İl Başkanlığı Kongresi’nde yaptığı konuşmada, kentte bulunmaktan ve partililerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kongre öncesi salonun dışına asılan afişlerin zabıtalar tarafından toplandığını belirterek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepki gösteren Muharrem İnce, şunları kaydetti:

Partinin emektarları gelmişler afiş asmışlar, belediye zabıtaları gelip bunları koparmış, depoya atmış. Siz din tüccarı olsanız ne olur, Atatürkçü olsanız ne olur, ikiniz de akrabasınız. ‘Mültecilere bakarım.’ diyordun, ‘Flamingoların da başkanıyım.’ diyordun. Flamingoların başkanı olmana itirazım yok, doğru yapmışsın ama numaracıysan itirazım var. Sen kiminle dans ettiğini bileceksin önce. Kimsin sen o afişlerimi söküyorsun? Dıştan bakınca flamingocu, kazıyınca Tayyip’in akrabası çıkıyor.

Tunç Soyer’den yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Muharrem İnce’nin açıklamalarına yanıt verdi. Soyer sosyal medya hesabından, “Sayın Muharrem İnce, kongrenizde kim olduğumu sormuşsunuz. Hatırlatayım ben İzmir’in seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Afiş ve bayraklarınızı da sormuşsunuz. Kamu yapılarına asılanlar dışında tamamı yerlerindedir.

Kongrenizi düzenlediğiniz salonu da belediyemiz tahsis etti, kamu yapıları dışında afişlerinizin asılmasına da belediyemiz izin verdi. Daha yola çıkarken bizimle bile kavga etmeniz, gelecek için umut kırıcı olduğu kadar aydınlatıcı da oldu” ifadelerine yer verdi.

Soyer’in yanıtına İnce’den jet hızıyla karşılık

Muharrem İnce, Tunç Soyer’in yanıtına jet hızıyla karşılık verdi. İnce, Ayıbına kılıf uydurma Tunç Soyer, sen afiş toplatmayı AKP’den mi öğrendin? Seçilmiş Belediye Başkanı olman sana afiş toplatma hakkı vermez! Memleket Partisi’nin afişleri senin bildiğin afişlerden değildir. Onlarda belediye rantı yok, hazine parası yok, alın teri var” dedi. 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER