A3 Haber

“Tebliğciler” bu kez pavyona girdi: Ahireti anlattılar

“Tebliğciler” bu kez pavyona girdi: Ahireti anlattılar

“Tebliğciler” bu kez pavyona girdi: Ahireti anlattılar
Ağustos 29
11:13 2021

Cemaat mensupları bu kez bir pavyona girdi. Pavyon sahibine “ahireti” anlatan “Tebliğciler, İstanbul’da hocalar pavyona girdi“ başlığıyla pavyon sahibiyle olan görüşmelerini paylaştı.

Hayırların Fethi Derneği adıyla faaliyet yürüten ve kamuoyunda Tebliğciler olarak bilinen cemaat mensupları yine sahnede. Daha önce yılbaşı zamanları sokaklarda insanları çevirerek konuştukları ve bildiri dağıttıkları görüntülerle gündeme sıkça gelen Tebliğciler, bu kez bir pavyona girdi. Pavyon sahibine “ahireti” anlatan Tebliğciler „İstanbul’da hocalar pavyona girdi“ başlığıyla pavyon sahibiyle olan görüşmelerini paylaştı.

Pavyon sahibiyle konuşan tebliğciler, “Mevlamız dünyaya getirdi bizi, istiyor ki kulluk edelim onlara. Bilmeliyiz ki Kur’an var, sünnet var, o kadar sıkıntı çekilmiş. Bize yemesi kaldı artık. Her şey hazırlanmış pişirilmiş bize yemesi kaldı sadece” dedi.

Şarapevine girip “cehennemi” anlatmışlardı

Özellikle yılbaşı zamanlarında sosyal medyaya yansıyan görüntüleriyle gündeme gelen ve ‘Hayırların Fethi Derneği’ ismiyle faaliyet yürüten oluşumun ‘tebliğciler’ olarak bilinen üyeleri, tekrar sahneye çıktı. Tebliğciler, bu sefer de alkollü içki satışı yapılan bir ‘şarap evine’ giderek, mağazada çalışarak ekmek parasını kazanmaya çalışan emekçiye ‘cehennemi’ anlattı.

Görüntüler derneğin sosyal medya hesaplarında, “Hocalarımız İstanbul’da bir şarap evini ziyaret ederek orada bulunan çalışanlara Allah c.c. emir ve yasaklarını hatırlattılar. Şarap evinde cübbeli hocalarımızı görenler şok oldu” notuyla paylaşıldı.

Nihat Behram: Sabır yobazı şımartıp daha da azdırır, çaresi meydan dayağıdır!

Devrimci şair ve yazar Nihat Behram, son günlerde İstanbul’un farklı noktalarında ‘tebliğ’ adı altında insanlara rahatsızlık veren şeriatçı gruplarla ilgili kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Behram paylaşımında “Tacizin bir türü de bu” derken, tebliğci grupları ‘dincilik dayatmakla’ suçladı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER