A3 Haber

Elektronik müziğin dünyaca ünlü ismi Richard H. Kirk yaşamını yitirdi

Elektronik müziğin dünyaca ünlü ismi Richard H. Kirk yaşamını yitirdi

Elektronik müziğin dünyaca ünlü ismi Richard H. Kirk yaşamını yitirdi
Eylül 21
19:48 2021

1970’lerden bu yana elektronik müzikte uzmanlaşmış biri isim olan İngiliz müzisyen Richard H. Kirk 65 yaşında yaşamını yitirdi.

Sanatçının ölüm nedeni hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı, bağlı olduğu müzik şirketi ölüm haberini doğruladı.

Yapım şirketi Kirk’ün ölümün şöyle duyurdu: “Sevgili dostumuz Richard H. Kirk’ün vefat ettiğini üzüntüyle bildiriyoruz. Richard, yaşamı ve müzik kariyeri boyunca tekil ve kararlı bir yolda öncülük etti. Kendisi bir yaratıcı dehaydı. Onu çok özleyeceğiz.”

Richard H. Kirk kimdir?

1970’lerden beri elektronik müzikte uzmanlaşmış İngiliz müzisyen. En çok 1973’te kurulan etkili endüstriyel müzik grubu Cabaret Voltaire’in bir üyesi olarak tanındı. Daha sonra kendi adı altında ve Sweet Exorcist dahil olmak üzere çeşitli grupların bir parçası olarak techno gibi tarzlarda projeler yayımladı. Solo sanatçı olarak ilk albümü Disposable Half-Truths, 1980’de yayımlandı ve grubun 1994’teki dağılmasına kadar Cabaret Voltaire’in yanı sıra solo sanatçı olarak kariyerini sürdürdü. 2014’te grubu, geriye kalan tek üye olarak reforme etti ve solo çalışmasına daha çok benzeyen tamamen yeni malzemelerle düzensiz performans gösterdi. 1990’larda solo çıkışı önemli ölçüde arttı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER