A3 Haber

Beyaz Saray’dan Erdoğan-Biden görüşmesine yönelik açıklama

Beyaz Saray’dan Erdoğan-Biden görüşmesine yönelik açıklama

Beyaz Saray’dan Erdoğan-Biden görüşmesine yönelik açıklama
Ekim 31
14:04 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden, büyükelçiler krizinin ardından ilk kez, G20 Liderler Zirvesi için bulundukları İtalya’da bir araya geldi. İki liderin, Biden başkan olduktan sonraki bu ikinci yüz yüze görüşmesi beklenenden uzun sürdü.

G20 Dönem Başkanı İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden görüşmesine ev sahipliği yaptı.

TSİ 12.15’te başlayan görüşme öncesi fotoğraf çekimi sırasında ABD’li bir gazetecinin “Türkiye’ye F-16’ları vermeyi planlıyor musunuz?” sorusuna, ABD Başkanı Biden, “İyi bir görüşme yapmayı planlıyoruz” yanıtını verdi.

Beyaz Saray’dan açıklama

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden’ın görüşmesine ilişkin şu ifadelere yer verildi:

  • “Biden, yapıcı ilişkileri sürdürme, işbirliği alanlarını genişletme ve fikir ayrılıklarını etkin bir şekilde yönetme arzusunun altını çizdi. Biden, Türkiye’nin Afganistan’daki NATO misyonuna yaklaşık yirmi yıldır yaptığı katkılardan dolayı takdirini dile getirdi. Liderler, Suriye’deki siyasi süreci, Afganlara insani yardımın ulaştırılmasını, Libya’daki seçimleri, Doğu Akdeniz’deki durumu ve Güney Kafkasya’daki diplomatik çabaları ele aldı.”

Görüşme 1 saat 10 dakika sürdü

F-16 ve F-35 krizinin yanı sıra insan hakları, Suriye ve Libya’nın ele alınması beklenen görüşmenin 20 dakika sürmesi bekleniyordu. Ancak görüşme 1 saat 10 dakika sürdü.

Basına kapalı görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD’li mevkidaşı Antony Blinken da hazır bulundu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER