A3 Haber

Ozan Çoban ve Güneş Demir 12-13 Kasım’da İzmirlilerle buluşacak

Ozan Çoban ve Güneş Demir 12-13 Kasım’da İzmirlilerle buluşacak

Ozan Çoban ve Güneş Demir 12-13 Kasım’da İzmirlilerle buluşacak
Kasım 09
13:43 2021

Müzisyenler Ozan Çoban ve Güneş Demir, 12 Kasım Cuma ve 13 Kasım Cumartesi günü İzmirlilerle buluşacak.

Ozan Çoban ve Güneş Demir, 12-13 Kasım tarihlerinde İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki Konak Halk Sahnesi’nde konser verecek. Repertuar seçimlerini ve şarkılarının çıkış noktasını “Yapmak istediğimiz, bir nostaljinin esiri olmak değil; geçmişin izinde bugünü bulmak ve yarına kapı aralamak. Müziğin ve mücadelenin sürekliliğini yakalamaya çalışmak” ifadeleriyle açıklayan Ozan Çoban ve Güneş Demir, 2005 yılından beri sürdürdükleri ortak müzik üretimlerinde toplumsal içerikli şarkıların izini sürüyor.

Müzisyenler, 60’lı yıllarla başlayan popüler müzik akımları içerisinde geleneksel Anadolu ezgileri ve sanat müziği birikimiyle batı müziği ve blues/rock armonik ve melodik fikirlerinin yaratıcı bir şekilde bir araya geldiği kanonik/kült eserlerden hareketle güncel üretimlerini yaratmaya çalışıyorlar.

Ozan Çoban ve Güneş Demir, bu ilk İzmir konserlerinde Türkiye ve Dünya toplumsal hayatında yer tutan Nâzım Hikmet, Attila İlhan, Orhan Veli, Ahmed Arif, Paul Eluard, F. G. Lorca gibi şairlerin dizelerinden bestelenmiş şarkıları seslendirecekler. İzmir konserlerinde ikiliye perküsyonda İlke Kızmaz eşlik edecek.

Her iki konserin de başlangıç saati 20.30 olarak duyuruldu.

İnternet satış noktaları:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER