A3 Haber

AKP’li Fakıbaba: “FETÖ” etkinliğine gittim, bir yanımda Bakan Bey diğer yanımda valimiz Celalettin Güvenç vardı

AKP’li Fakıbaba: “FETÖ” etkinliğine gittim, bir yanımda Bakan Bey diğer yanımda valimiz Celalettin Güvenç vardı

AKP’li Fakıbaba: “FETÖ” etkinliğine gittim, bir yanımda Bakan Bey diğer yanımda valimiz Celalettin Güvenç vardı
Kasım 15
16:46 2021

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, katıldığı bir televizyon programında kendisi ve oğluyla ilgili Fethullahçılık iddiasını yanıtladı. Fakıbaba, “Ben 2012 yılında hatırlıyorum, o zaman ‘FETÖ’nün festivalleri, olimpiyatları vardı. Türkçe olimpiyatları falan. Biz de oraya gittik. Önde oturduk. Yanımda Bakan Bey, bir tarafımda o zamanki valimiz Sayın Celalettin Güvenç vardı” dedi.

Yayın sırasında bir izleyicinin, oğlunun Kanada’da Fethullahçıların yurdunda kalıp kalmadığıyla ilgili sorusunu, “Kanada değil, Avusturya” olarak düzelten Fakıbaba, izleyicinin oğlunu değil, kendisini sorması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Evet kaldı. Ama oğlumu soracağına beni sorsun. Ben 2012 yılında hatırlıyorum, o zaman ‘FETÖ’nün festivalleri, olimpiyatları vardı. Türkçe olimpiyatları falan. Biz de oraya gittik. Önde oturduk. Yanımda Bakan Bey, bir tarafımda o zamanki valimiz Sayın Celalettin Güvenç. Ben şuna inanıyorum. Belediye başkanıydım, yanımda bakan vardı. Şu anda İçişleri Komisyonu Başkanı olan kişi var. Ama Urfa’da bu ‘FETÖ’ye karşı ilk mücadeleyi veren Ahmet Fakıbaba’dır.”

Kendisinin Şanlıurfa belediye başkanlığı adayı yapılmaması için Fethullahçılar tarafından başlatılan sürecin devamında Cevahir Otel’de bir toplantı düzenlendiğini ileri süren Fakıbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplantıya, şu andaki meclis başkanımız da geliyor. Orada STK’ler adına birkaç kişi var. Diğerleri kimler? Celalettin Bey ve müdürleri. Efendim, biz Celalettin Bey’i isteriz. Fakıbaba olmaz diyorlar. Fakıbaba, halka rağmen aday yapılmadı.”

Konuşmasında, devletin imkânlarının Fethullahçı kuruluşlarına dağıtıldığını da kaydeden Fakıbaba, şöyle konuştu: “Buraya gelen bir imam vardı, 2009 seçimlerinde kavga ettik. Kavgamızın sesi öyle yükseldi ki onu alıp başka bir imam verdiler buraya. İmam her gün vilayetteydi. Yalan mı bu yahu? Urfa yaşadı bunu. Bana oğlumu soracağına, devletin Sosyal Destek Proje paralarının hangi örgütlere, hangi STK’lere gittiğini sorsun. Devlet desteklemelerinin yüzde 85’i Vali tarafından ‘FETÖ’nün kuruluşlarına verilmiş SODES adı altında.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER