A3 Haber

Asgari ücret toplantısında anlaşma sağlanamadı

Asgari ücret toplantısında anlaşma sağlanamadı

Asgari ücret toplantısında anlaşma sağlanamadı
Aralık 09
13:26 2021

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, “İş veren kesimiyle uzlaşmazlıklarımızı gideremedik. Maalesef anlaşma sağlayamadık” dedi.

Asgari ücrette düzenlenen üçüncü toplantı sona erdi.

Sputnik’in aktardığına göre,Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, “Her sene TÜİK hesaplama yapıyor, Haccettepe Üniversitesi’nden aldığı verilere göre. Bu sefer Haccetepe’den gelen parametreleri alıp biz hesaplamayı komisyonda yaptık. İkisini bir araya getirip karşılaştırdık. Parametreleri esas alarak belirli hesaplar yaptık. Bu 2 bin 979 lira ile 3 bin 567 lira arasında, eski formüle göre hesapladığımız zaman değişiyor. Son toplantıda karar verilecek” ifadelerini kullandı.

Önder, “TİSK rakamı 3100 lira olarak daha uygun buluyor. TÜRK-İŞ, 3900’ün altına düşmez diyor. Son toplantımızda asgari ücretin ne olacağını belirleyeceğiz” diye konuştu.

Ancak TİSK’in Genel Sekreteri Akansel Koç, 3100 TL gibi bir teklifte bulunmadıklarını belirtti. Koç, “Enflasyona karşı çalışanlarımızı koruyacağız. TÜİK’in açıkladığı bütün rakamlar bizim için geçerli. Farklı enflasyon rakamları açıklayan kuruluşlar var ama biz TÜİK’i esas alıyoruz” dedi.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ise, “Sonuç almamız mümkün görünmüyor. Geldiğimiz noktada olumlu bir sonuç sağlayamadık. Çalışanların refah seviyesini arttıracak bir rakam telaffuz edemedik” ifadelerini kullandı.

Irgat, TÜİK enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER