A3 Haber

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlatıldı

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlatıldı

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlatıldı
Ekim 20
17:00 2022

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçlarından, soruşturma başlattı. Fincancı, katıldığı bir canlı yayında TSK’nın teröristlere yönelik “kimyasal silah kullandığını” iddia etmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

  • 20.10.2022 tarihinde PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi kapsamında Terör Örgütü Propagandası Yapmak ve 5237 yılı Türk Ceza Kanununun 301/2. maddesi kapsamında Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.

“Envanterde kimyasal silah yok”

Milli Savunma Bakanlığı da bir açıklama yaparak iddiayı yalanlamış ve TSK envanterinde kimyasal silah bulunmadığı bildirilmişti.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER