A3 Haber

Bingöl’de cihatçı bir grupla polis arasında çatışma: Tekbir getirerek saldırdılar

Bingöl’de cihatçı bir grupla polis arasında çatışma: Tekbir getirerek saldırdılar

Bingöl’de cihatçı bir grupla polis arasında çatışma: Tekbir getirerek saldırdılar
Aralık 28
13:43 2021

Bingöl’de polis, radikal İslamcı bir örgüte yakın olduğu öne sürülen Tevhid Kitabevi’ne baskın düzenledi. Kitabevinin kapatılmasına karşı çıkan bir grup ile polis arasında çatışma çıktı.

Bingöl Yeşilyurt (Mezra Feki) Mahallesi’nde bulunan Tevhid Kitabevi’ne polis tarafından baskın düzenledi. Radikal İslamcı bir örgüte yakın olduğu iddia edilen kitabevinin medrese olarak da kullanıldığı öne sürüldü.

Kitabevinin kapatılmasını isteyen polisler ile cihatçı gruplar arasında başlayan tartışma çatışmaya dönüştü. Grup emniyet güçlerine karşılık verince ortalık savaş alanına döndü. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken grubun dağılmaması üzerine polis havaya ateş açtı. Akşam saatlerinde Bingöl merkeze bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşanan olaya ilişkin gözaltı olup olmadığı öğrenilemedi.

Sosyal medyada polis müdahalesine ilişkin paylaşım yapan anonim hesaplar, ‘Tevhid Kitabevine polisin baskın düzenlediğini ve Müslümanların üzerine ateş açtığını’ iddia etti.

Olaya ilişkin ulaştığımız mahalle sakinleri kitabevinin “cihatçı bir gruba” yakınlığıyla bilindiğini ve kalabalık grupların kitabevinde bir araya gelerek sohbetler yaptığını söyledi.

Valilikten açıklama

Kentte dün yaşanan çatışma, basında geniş yer bulurken; bugün Bingöl Valiliği’nden bir açıklama yapıldı.

Olayın doğrulandığı açıklamada, kent merkezinde dün akşam saatlerinde yaşanan, bazı yazılı ve görsel medyada, “Tevhid Kitabevine Operasyon” gibi başlıklarla paylaşılan haberlerle ilgili olarak açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

Yapılan çalışmalar neticesinde söz konusu Tevhid Kitabevi’nde DEAŞ terör örgütüne müzahir olduğu değerlendirilen faaliyetlerin yürütüldüğü ayrıca iş yerinin ruhsatsız faaliyet sürdürdüğü tespit edilmiştir” ifadesine yer verilen açıklamada, Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince adı geçen iş yerinin mühürlenmek istendiği aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Ancak Tevhid Kitabevi önünde toplanan grubun direnmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz duruma müdahale etmiş, müdahale esnasında güvenlik güçlerimize taşlı, sopalı saldırıda bulunulmuştur. Olay ile ilgili, “görevli memura mukavemet’, ‘kasten yaralama’, ‘kamu malına zarar verme’ suçlarından 16 şahıs gözaltına alınmıştır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER