A3 Haber

Erdoğan’ın mikrofon uzattığı çoçuk, Kılıçdaroğlu’na “hain” diyerek AKP’ye oy istedi

Erdoğan’ın mikrofon uzattığı çoçuk, Kılıçdaroğlu’na “hain” diyerek AKP’ye oy istedi

Erdoğan’ın mikrofon uzattığı çoçuk, Kılıçdaroğlu’na “hain” diyerek AKP’ye oy istedi
Ocak 30
16:23 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mikrofon verdiği çocuk CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, “hain” gibi ifadeler kullandı. Ekrem İmamoğlu olayı kınayarak, “Devleti yönetenler, masum bir çocuğa söyletilmiş “hain” ifadesine gülüyor” şeklinde Erdoğan ve beraberindeki bakanlara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu ise çocuk hakkında yapılacak açıklamalarda parti örgütünü uyardı. Kılıçdaroğlu, çocuk pedagojisine uyulmasını istedi.

Erdoğan’ın Tarbzon’da mikrofonu verdiği çocuk Kılıçdaroğlu’na “hain” deyip AKP’ye oy istedi. Çocuğun sözleri Erdoğan ve protokoldeki AKP’lileri memnun ederken, CHP’lilerin tepkisini çekti.

Kılıçdaroğlu uyardı: Çocuk pedagojisine uyun

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine ‘hain’ diyen çocuk için parti örgütünü uyardı. Parti örgütlerine çocuk pedagojisine uyulması yönünde çağrı yapan Kılıçdaroğlu, “Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!” dedi.

“Koltuğunu kullanmak için çocukları kullandı”

Söz konusu çocuğun sözlerinin paylaşıldığı CHP’ye ait resmi hesaptan, “Çocukları kirli siyasetinize alet etmeyin, onları bölmeyin, Türkiye’nin evlatlarını artık rahat bırakın. Kınıyoruz!” denildi.

CHP Grup Başkanvekili engin Özkoç ise videoyu ‘korkunç’ olarak yorumlarken Erdoğan’a, çocuğu kullandığı için tepki gösterdi. Özkoç açıklamasında, “Erdoğan koltuğunu korumak için çocukları bile kullanmaya başladı. Korkunç bir video. Çocuklara kıyma Recep Tayyip Erdoğan!” ifadelerine yer verdi.

“Devleti yönetenler gülüyor”

Çocuğun bu şekilde konuşturulmasının ardından bir tepki de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. Olayı kınayan İmamoğlu, çocuğun hain demesine gülen Erdoğan ve bakanlara da tepki gösterdi.

İmamoğlu, “Siyasette etik ve ahlak ne yazık ki iyice terk edildi. Devleti yönetenler, masum bir çocuğa söyletilmiş ‘hain’ ifadesine gülüyor. Trabzon’un iyi kalpli tüm insanları bu kötü duygulardan uzak duracaktır. Bir Trabzonlu olarak memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER