A3 Haber

Erdoğan, BAE’ye gidiyor: Masada hangi konular var?

Erdoğan, BAE’ye gidiyor: Masada hangi konular var?

Erdoğan, BAE’ye gidiyor: Masada hangi konular var?
Şubat 13
12:26 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi bin Zayed El Nahyan’ın daveti üzerine BAE’ye resmi ziyarette bulunacak.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14-15 Şubat’ta Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) resmi ziyarette bulunacak.

Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, Türkiye-BAE arasındaki ikili ilişkilerin tüm yönleriyle değerlendirilerek, iş birliğinin geliştirilmesi imkanlarının ele alınacağı belirtiliyor.

Açıklamaya göre görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, “barış ve istikrarın tesisi ve korunması anlayışı” temelinde, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Ziyaret kapsamında, ikili ilişkilere önemli katkılar sağlayacak anlaşmaların imzalanması da gündemde olacak.

Erdoğan ayrıca, Dünya Fuarı “EXPO 2020 Dubai”ye giderek, “Türkiye Ulusal Günü” olarak tespit edilen 15 Şubat’ta Türkiye sergi alanını ziyaret edecek.

İstikrar vurgusu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye-BAE ilişkileri üzerine BAE’nin önemli gazetesi Al-Ittihad’da bir makale kaleme aldı. Altun, “ Türkiye-BAE İlişkileri Orta Doğu’daki istikrarın temelini oluşturabilir” düşüncesini dile getirdi.

Altun’un yazısı şöyle:

  • “Dünyaya pahalıya mal olan bir salgından çıkmaktayız. İnsanlığın son iki yıldaki deneyimi, hayatımızı birçok yönden yeniden tanımladı bile. İyi haber şu ki, tünelin sonunda ışığı görmekteyiz, bu da zorlukların yanı sıra yeni fırsatları da vadetmektedir. Türkiye olarak en başından beri dünyanın eskisi gibi olmayacağını ve pandemi sonrası dünyada karşı karşıya olduğumuz küresel ve bölgesel zorluklarla baş etmek için çok farklı bir yaklaşımın gerekli olduğunu söyledik. Dünya çapında giderek istikrarsız ve ön görülemeyen gelişmelerin yaşandığı bir çağda, küresel ve bölgesel iş birliği artık bir tercih değil, bir zorunluluktur. Bölgemiz, dünyanın herhangi bir bölgesinden daha fazla uzlaşı, koordinasyon ve iş birliğine yönelmeyi gerektirmektedir. Türkiye, bölgenin geleceğinin ekonomik iş birliği ve siyasi diyalog zemininde olması gerektiği inancındadır. BAE liderliğinin bu vizyonu paylaştığını ve Türkiye ile daha istikrarlı ve müreffeh bir bölge için çalışmaya hazır olduğunu görmekten memnuniyet duymaktayız. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaklaşmakta olan ziyareti, BAE’nin bu hedeflere katkıda bulunma bağlamında bölgedeki kritik önemini kabul ettiğinin bir kanıtıdır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER