A3 Haber

ABD Dışişleri Bakanı: Rusya, Ukrayna’yı işgal için sahte terör saldırısı üretebilir

ABD Dışişleri Bakanı: Rusya, Ukrayna’yı işgal için sahte terör saldırısı üretebilir

ABD Dışişleri Bakanı: Rusya, Ukrayna’yı işgal için sahte terör saldırısı üretebilir
Şubat 17
20:50 2022

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal için sahte bir terör saldırısı, kimyasal saldırı ya da sivillere yönelik insansız hava saldırısını gerekçe gösterebileceğini iddia etti.

ABD Başkanı Joe Biden’ın hemen ardından toplantıda konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’nın önümüzdeki günlerde Ukrayna’ya saldırı hazırlığında olduğunu söyledi. Biden da Rusya’nın Ukrayna’yı gelecek günlerde işgal edebileceğini ancak diplomatik çözümün de halen mümkün olduğunu söylemişti.

Blinken, BM Güvenlik Konseyinde yaptığı konuşmada, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığının barış ve güvenliği tehdit ettiğini söyledi.

“Sahte bir terör saldırısı olabilir”

Rusya’nın önümüzdeki günlerde Ukrayna’ya saldırı hazırlığında olduğunu belirten Blinken, “Rusya saldırı için bahaneler planlıyor. Rusya, Ukrayna hükümetini bir şiddet olayıyla suçlayabilir… Bu Rusya’ya yönelik sahte bir terör saldırısı olabilir. Sivillere yönelik insansız hava aracı ile uydurma bir saldırı, sahte hatta gerçek bir kimyasal saldırı bile olabilir. Rusya bunları, etnik temizlik ya da soykırım olarak tanımlayabilir” dedi.

Blinken, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması durumunda füze ve bombalar kullanabileceğini ve siber saldırılar düzenleyebileceğini belirterek, “Rusya’nın belirli Ukraynalı grupları hedef alacağına dair bilgiler aldık.” diye konuştu.

“Savaş başlatmak için değil önlemek için buradayım.” diyen Blinken, Rusya’ya diplomasiyi seçmesi çağrısı yaptı.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER