A3 Haber

Ukrayna’da 30 günlük OHAL ilanı: Olağanüstü hal hangi tedbirleri kapsıyor?

Ukrayna’da 30 günlük OHAL ilanı: Olağanüstü hal hangi tedbirleri kapsıyor?

Ukrayna’da 30 günlük OHAL ilanı: Olağanüstü hal hangi tedbirleri kapsıyor?
Şubat 23
14:02 2022

Ukrayna’nın doğusundaki Donbass’ta gerilim sürüyor. Lugansk Halk Cumhuriyeti yetkililerine göre Ukrayna ordusu ateşkes ihlallerine devam ediyor. Lavrov, BM Genel Sekreteri’nin tutarsız açıklamalar yaptığını söyledi. Ukrayna Güvenlik Konseyi, Lugansk ve Donetsk dışında ülkenin tamamı için OHAL kararı aldı.

Pazartesi günü Rusya, sekiz yıl önce Ukrayna’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerini tanıdı. Buna karşılık ABD, İngiltere ve Avrupa ülkeleri, Moskova’nın bu kararla Ukrayna’nın egemenliğini ihlal ettiğini iddia ederek Moskova’ya karşı yeni yaptırımlar uyguladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Ukrayna ihtilafına diplomatik çözümler aramaya hazır olduğunu duyurdu. Ukrayna Güvenlik Konseyi, Lugansk ve Donetsk dışında ülkenin tamamı için OHAL kararı aldı.

Ülkenin milli güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Oleksiy Danilov, olağanüstü hal ilanının 30 gün geçerli olacağını ve 30 gün daha uzatılabileceğini kaydetti.

Bu yeni durumda, başka tedbirlerin yanında, yol kontrollerinin artırılması ve belge kontrollerinin sıkılaştırılmasını öngörüyor.

Danilov bunu açarken, “önleyici” adımlar ifadesini kullandı.

Olağanüstü hal ilanı parlamento tarafından onaylanarak yürürlüğe girecek.

Olağanüstü hal ilanı Donetsk ve Luhansk’ı kapsamayacak. Bu bölgeler için, olağanüstü hal 2014’ten bu yana yürürlükte.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER