A3 Haber

Erdoğan: NATO’nun daha kararlı bir adım atması gerekirdi

Erdoğan: NATO’nun daha kararlı bir adım atması gerekirdi

Erdoğan: NATO’nun daha kararlı bir adım atması gerekirdi
Şubat 25
14:26 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesine ilişkin, “Bizim bugüne kadar NATO’nun tavrıyla alakalı tavrımız net ve açıktı. Sıradan bir kınama cümbüşüne dönmemeli, daha kararlı bir adım atması gerekir” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nun Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesine ilişkin “Daha kararlı bir adımı NATO’nun atması gerekirdi” dedi. Erdoğan, Ukrayna’daki Türk vatandaşları ile ilgili, “Gerek Büyükelçiliğimiz gerek başkonsolosluklar her türlü adımı atmaya hazırlar” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bugün gerçekleştirilecek NATO zirvesi hakkında konuşan Erdoğan, “Yapılmamış bir toplantıdan ne gibi mesajlar çıkacağını söylemek doğru olmaz. Saat 17.00’de toplantımızı yapacağız. Bu toplantıda liderlerin kanaatlerini göreceğiz. Bizim bugüne kadar NATO’nun tavrıyla alakalı tavrımız net ve açıktı. Sıradan bir kınama cümbüşüne dönmemeli, daha kararlı bir adım atması gerekir. Sayın Stoltenberg ile yaptığımız net görüşmeler var. Bu görüşmelerde de NATO’nun tavrı konusunda tavrımızı iletmiştik. Bugün de tüm liderlerin duruşunu görerek, biz de duruşumuzu açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’daki yurttaşların durumu

Ukrayna’daki Türk vatandaşları hakkında açıklama yapan Erdoğan, “Dışişleri Bakanlığımız açıklamayı yaptı. Büyükelçiliğimiz, başkonsolosluklar her türlü adımı atmaya hazır. Hava taşımacılığı pek güvenli değil, karadan taşıma işlemini yapıyorlar. Bu konuda da oradaki vatandaşlarımızın büyükelçilik ve başkonsolosluğa müracaat ederek iletişim kurmaları açıklamaları yaptık” diye konuşu.

Avrupa Birliği’ne eleştiriler

Açıklamasında Avrupa Birliği’ne (AB) eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Parti sözcümüzün yaptığı açıklama net. Şu anda AB ve batıcı bütün zihniyetler ciddi, kararlı bir duruş sergilemediler. Hepsi Ukrayna’ya nasihat çekiyorlar. Atılan herhangi bir adım yok. Bugünkü NATO zirvesini ne gibi adımlar atıyorsunuz veya atacağız bunu konuşacağız. Nasihat çekmek, kınamak böyle bir Karagöz-Hacivat cümbüşüne döndürmemek gerekir. Nasihat çeken Batı hâlâ devam ediyor” dedi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER