A3 Haber

Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, GDO savunucusu çıktı

Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, GDO savunucusu çıktı

Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, GDO savunucusu çıktı
Mart 04
14:02 2022

Bekir Pakdemirli’nin görevden alınmasının ardından yerine atanan Prof. Vahit Kirişçi, 2004 yılında katıldığı bir konferansta genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) içeren gıda ürünlerinin kullanılmasını savunmuştu.

Bekir Pakdemirli’nin Tarım ve Orman Bakanlığı görevinden alınmasının ardından yerine atanan Vahit Kirişçi’nin GDO’yu savunan açıklamaları ortaya çıktı. 2004’te bir konferansta konuşan Kirişçi, GDO’yu, “AB’de biyoteknoloji yöntemiyle üretilen genetiği değiştirilmiş ürünlerin zararlı olup olmadığını araştıran 81 çalışma sonucunda olumsuz hiçbir kanıt bulunamadı” sözleriyle savunmuştu.

O dönemde TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı olan Vahit Kirişçi, GDO’lu ürünlerin zararlı olduğu konusunda bilimsel bir kanıt bulunmadığını savunarak, “Var olan tarım alanları artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamaya yetmeyecek, üretim artışının yolu teknolojiden geçiyor” diye konuşmuştu.

7 Aralık 2004’te Gıda Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği konferansta konuşan Kirişçi, üretimi artırmaktan başka bir yol olmadığını vurgularken, bunun GDO ile mümkün olabileceğini savunmuştu. Konferansta konuşan Kirişçi, “AB’de biyoteknoloji yöntemiyle üretilen genetiği değiştirilmiş ürünlerin zararlı olup olmadığını araştıran 81 çalışma sonucunda olumsuz hiçbir kanıt bulunamadı” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER