A3 Haber

Türk Tabipleri Birliği’nden Erdoğan’a yanıt: 2023’te o gidecek

Türk Tabipleri Birliği’nden Erdoğan’a yanıt: 2023’te o gidecek

Türk Tabipleri Birliği’nden Erdoğan’a yanıt: 2023’te o gidecek
Mart 08
18:23 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kadın muhtarlarla buluşma toplantısında sarf ettiği “Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler” ifadelerine, Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) yanıt geldi. TTB’nin resmi hesabından yapılan açıklamada “Buradaydık, buradayız, burada kalacağız!” denildi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın doktorları hedef alan sözleri üzerine açıklama yaptı. Twitter hesabından paylaşımda bulunan TTB, Erdoğan’ın “Özel sektör daha çok para verdikleri için kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler” sözlerine tepki gösterdi.

Açıklamada, “Biz, topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri olarak buradaydık, buradayız, burada kalacağız!” ifadelerine yer verildi.

TTB Genel Sekreteri Bulut: 2023’te onlar gidecek

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Vedat Bulut, “2023’te onlar gidecek biz kalacağız. Milyarca doların üzerinde oturanlar doktorları para gözlülükle suçluyorlar” dedi.

Halk Tv’nin haberine göre TTB Genel Sekreteri Prof. Vedat Bulut, “Kenan Evren de, kasaba siyaseti yapanlar da buna benzer cümleler kurdu. Hatta bir adım öteye gidip, ‘ağaca bağlayın gitmesinler’ diyenleri dahi gördük” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doktorları devletin yetiştirdiğine dair söylemlerine de değinen Bulut, “Bu gençler yüzde 1’lik dilimlerde olan insanlar. Zeka seviyeleri yüksek çocuklar. Bu çocukları aileleri yetiştiriyor. Eğitim masraflarını da aileleri karşılıyor. Cumhurbaşkanı kendisi servet yapmayı biliyor. Milyarlarca doların üzerinde oturuyor, doktorları paragözlükle suçluyor. Yeni başlayan bir hekim 5 bin 500 TL maaş alıyor. Eskiden öğrenciler aynı evde kalırdı. Şimdi ise 3 asistan aynı evde kalıyor. Emekli hekimlerden bahsetmiyorum bile. Bu açıklama bizleri yaralıyor. Ancak 2023 seçimlerinde onlar gidecek biz kalacağız” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla sarayda kadın muhtarla buluşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında doktorları hedef almıştı. “Açık konuşuyorum, gidiyorlarsa gitsinler” diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:“En az alan doktor ne alıyor dedim, 8-9 bin dediler. En fazla alan ne alıyor dedim, 25-30 bin dediler. Özel sektör çok veriyormuş, oraya gidiyorlar. Açık konuşuyorum, varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteyi yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Biz asistan doktorlarımız ile buralarda devam ederiz. Daha da ileri gidiyorum; yurtdışından dönmek isteyenlerin dönüşünü sağlar, buralarda görevlendiririz.”

Etiketler
Paylaş

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER