A3 Haber

Emekçiler İzmir’den seslendi: “Krizin bedelini ödemek zorunda değiliz”

Emekçiler İzmir’den seslendi: “Krizin bedelini ödemek zorunda değiliz”

Emekçiler İzmir’den seslendi: “Krizin bedelini ödemek zorunda değiliz”
Mart 15
17:00 2022

DİSK Genel-İş Sendikası, “Emeğimizi, haklarımızı, geleceğimizi ezdirmeyeceğiz” diyerek İzmir’de bir miting düzenledi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi işçiler, haklarını ve taleplerini dile getirmek için bugün İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Emekçiler, ellerindeki döviz ve pankartlarla, slogan atarak, alkışlar eşliğinde miting alanına yürüdü.

“Asgari ücret gibiyim, kimse benimle geçinemiyor”

İşçilerin ellerinde taşıdığı dövizlerde ve pankartlarda; “Asgari ücret gibiyim, kimse benimle geçinemiyor”, “Hava gri ve soğuk; insanlar yoksul ve mutsuz”, “Rakamlar yalan yoksulluk gerçek. Be ey Allah’ın kulu eti geçti duydun mu? Bıçak kemikte…” gibi ifadeler yer aldı.

“İnadına sendika, inadına DİSK” 

Mitinge DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da destek verdi. Alana yürüyen Çerkezoğlu, işçilerle beraber “İnadına sendika, inadına DİSK” sloganı attı.

“Demokratik bir ülkede insanca çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz” diyen emekçiler, “Adaletsiz vergilere, fahiş zamlara, düşük ücretlere, elektrik, akaryakıt ve doğalgazdaki yüksek fiyatlara karşı çaresiz değiliz. Zamlara teslim olmayacağız. Bu böyle gitmez. Sendikal hak ve özgürlüklerimiz için demokratik ve eşit bir Türkiye özlemimiz için, güvenceli iş, güvenceli bir gelecek için, insanca yaşayabilecek bir ücret ve gelir adaleti için, omuz omuza veriyoruz” açıklamasında bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER