A3 Haber

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: Rusya Kiev’i kuşatamadı

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: Rusya Kiev’i kuşatamadı

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: Rusya Kiev’i kuşatamadı
Mart 24
08:56 2022

Putin yönetiminin Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonunda bir ay geride kaldı. Rus ordusunun Ukrayna’da ilerleyişi durdu. İşgal girişimine ilişkin bilgi veren Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun aradan bir ay geçmesine rağmen Kiev’i kuşatmayı başaramadığını duyurdu.

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken, Kiev’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya’nın işgal girişimine yönelik son bilançoyu açıklarken, Rus ordusunun operasyonun üzerinden bir ay geçmesine rağmen hâlâ başkent Kiev’i kuşatamadığını duyurdu.

Açıklamada, Putin’in, yaklaşık bir hafta içinde Kiev yönetimini düşürmeyi planlamasına rağmen Rus ordusunun ağır kayıplar verdiği, ülke genelinde ciddi bir ilerleyiş sağlayamadığı iddia edildi.

Dün ABD Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada, Rus ordusunun ilerleyişinin durduğu, Ukrayna’nın karşı hamleye geçebileceği ifade edilmişti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rus ordusunun ülkenin Donetsk ve Luhansk bölgelerinin idari sınırlarına giremediği ve başkent Kiev’i kuşatamadığı bildirildi. Rus ordusunun ülkenin batı bölgelerinde hakimiyet sağlayamadığının hatırlatıldığı açıklamada; Rusya’nın Çernigiv, Sumi, Harkiv ve Mariupol’u ele geçirmek için saldırılardan vaz geçmediği ve cephedeki durumu iyileştirmek için tahkimat yaptığı ifade edildi.

Son 24 saatte yaşananlara da yer verilen açıklamada, Rus ordusunun başkent Kiev, Romanovka, Noviye Petrovtsi, Kalinovka, Gorinka ve Puşa-Voditsa’ya topçu saldırısı yapıldığı belirtildi. Çatışmaların en yoğun yaşandığı Mariupol’daki son durumla ilgili olarak da, Rusya’nın hava ve topçu atışlarının artarak sürdüğü açıklandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER