A3 Haber

Özgür Özel açıkladı: CHP’nin yaptırdığı son anketlerden sonuçlar

Özgür Özel açıkladı: CHP’nin yaptırdığı son anketlerden sonuçlar

Özgür Özel açıkladı: CHP’nin yaptırdığı son anketlerden sonuçlar
Nisan 04
11:34 2022

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin yaptırdığı anketlerin sonucunu paylaştı. Partisinin oy oranının 27-28-29 bandında olduğunu belirten Özel, AKP’nin oy oranının yüzde 30-32 bandında, MHP’nin oy oranının ise yüzde 4 olduğunu ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin yaptırdığı anketlerin sonucunu paylaştı. Özel, anket sonuçlarında partisinin oy oranının 27-28-29 bandında olduğunu söylerken, AKP’nin oy oranının ise yüzde 30-32 bandında olduğunu ifade etti.Özel, MHP’nin oy oranın ise yüzde 4 olduğunu kaydetti.

tv100’de yayınlanan Pazar Siyaseti programına katılan Özel, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Muhteşem bir ikinci yüzyıl seçim beyannamesi geliyor” diyen Özel, “Size şöyle tasvir edeyim. Nasıl bir seçim bayannamesi? Türkiye Cumhuriyeti seçim tarihinde belli seçimlerdeki belli beyannameler kritiktir. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi 2015 yılındaki CHP’nin seçim bildirisiydi” dedi.

Özel, şöyle devam etti:

  • “Cumhuriyet Halk Partisi pandemide kongresini yaptı. Diğerleri ertelemişti, sonradan takvimi başlattılar. Biz ağustos ayında kongremizi yaptık. CHP, pandemide kongre yapmadı lafı doğru değil. Seçimlere üç ay kala kongreye gitmemizi kimse bizden istemesin. Biz ayrıca her an bir erken seçiminde bulunan bir parti olarak dönüp de mahalle ilçe il kongreleri yapacak değiliz. Gündeme bomba gibi düşecek bir seçim bildirgesine herkes hazır olsun.”

Anket açıklaması

CHP’nin yaptırdığı anketlerin sonuçlarını paylaşan Özel, “Artık oy meselesini Anayasa Mahkemesi’ne götürmüyoruz. Yaptırdığımız birçok ankette CHP kiminde 28, kiminde 27, kiminde 29. AK Parti kiminde 30, 32. Sonuçlar bunlar. MHP o anketlerde yüzde 4” diye konuştu.

Özel, şunları ifade etti:

  • “Şöyle bir gerçek var. Çok büyük bir kararsız kitle var. O kararsız kitle dağıtıldığında oluyor ama kararsız kitle AK Parti’den, bir buzdağından kitlenin koptuğu gibi gidiyor. Bu kararsızları aritmetiksel dağıtırsanız AK Parti lehine bir dağılım gösteriyor ama o kitle oradan kopmuş. Seçimden CHP birinci parti olarak çıkacak. O yüzden bir korkumuz yok.”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER