A3 Haber

THY yönetim kurulu üyelerine “huzur hakkı” ödemesinde dudak uçuklatan zam!

THY yönetim kurulu üyelerine “huzur hakkı” ödemesinde dudak uçuklatan zam!

THY yönetim kurulu üyelerine “huzur hakkı” ödemesinde dudak uçuklatan zam!
Nisan 13
09:54 2022

Türk Hava Yolları, yaptığı toplantıda yönetim kurulu üyelerine bu yıl ödenecek huzur hakkı ücretlerine yüzde 190 zam yaptı.

Türk Hava Yolları’nın, yönetim kurulu üyelerine bu yıl ödeyeceği huzur hakkı için ücretlerine yapacağı zam dudak uçuklattı. THY’nin, yönetim kurulu üyelerine yüzde 190 zam yapacağı belirtildi.

Geçen yıl pandemiden kaynaklanan kesintiler sonrası 8 bin 678 Türk Lirası olarak ödenen huzur hakkı ücretinin bu yıl yaklaşık yüzde 190 artışla 25 bin TL’ye çıkartılması ve yılda dört kez ödenen ikramiye ücretinin de bu tutarda verilmesi kararlaştırıldı. Bu şekilde THY Yönetim Kurulu üyeleri yılda 400 bin TL alacak.

DW Türkçe’den Eray Görgülü’nün haberine göre, THY personeli ise yılbaşında yüzde 60 zam almış ancak bu zam bekleneni karşılamamıştı. Çünkü pandemi nedeniyle THY’de personel maaşları daha önce yüzde 50’ye varan oranlarda düşürülmüştü. Hava-İş Sendikası yüzde 100 zam talep ediyordu.

THY Anonim Ortaklığı Genel Kurulu’nda aynı zamanda personel ücretlerine tekrar zam yapılması halinde tüm Yönetim Kurulu üyelerinin huzur haklarının personele yapılan zam ile aynı oranda artırılmasına da karar verildi.

Huzur hakkı nedir?

Şirketlerde yönetim kurulu üyeleri, alınan kararlardan ve ortaya çıkabilecek zararlardan sorumlu olabiliyor. Kişilerin yerine getirmesi gereken bu yükümlülükler dolayısıyla karşısına çıkabilecek riskleri azaltmak için belirlenen aylık ücrete “huzur hakkı” deniyor. Huzur hakkı ödemesi anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeleri ile limited şirketler için müdür sıfatına sahip ortaklar ve müdür olmayan ortaklara yapılabiliyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER