A3 Haber

Erdoğan: İsteyen herkesin çalışacak işi vardır

Erdoğan: İsteyen herkesin çalışacak işi vardır

Erdoğan: İsteyen herkesin çalışacak işi vardır
Nisan 16
14:22 2022

Phaselis Tüneli açılışına video konferansla katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak sıkıntısı, Türkiye en az etkilenen ülkelerden biri” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Phaselis tünelinin açılışında konuştu. Törene video konferans yöntemiyle katılan Erdoğan, ekonomiye de değindi.

“İsteyen herkesin işi var”

Türkiye’nin, dünya genelindeki pandemi ve savaş nedeniyle başlayan sorunlardan en az etkilenen ülkeler arasında yer aldığını savunan Erdoğan, “Ülkemizde herkes can ve mal güvenliğine sahiptir. İsteyen herkesin çalışacak işi vardır” dedi.

Daha sonra Bakan Adil Karaismailoğlu’na seslenen Erdoğan, “Yeşilleri artırın. Yeşili severim, biliyorsun… Sen de Of’lu olduğun için senin de sevmen lazım” dedi.

“Fahiş fiyat artışları dünyanın ortak sorunu”

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: “Dünyanın tamamında daha fazlasıyla yaşanan sıkıntıları sanki sadece Türkiye’ye mahsus gibi göstermeye çalışanların özellikle derdi milletin derdini dile getirmek değil küresel senaryoların borozanlığını yapmaktadır. Altını çizerek tekrarlıyorum, enerjiden gıdaya madenlerden teknoloji ürünlerine kadar pek çok alanda yaşanan fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak sıkıntılıdır. Hatta Türkiye üretim gücü ve lojistik avantajlarıyla bu sıkıntıdan en az etkilenen ülkelerden biridir. Milletimden çoğu da mevsim etkisinden kaynaklanan istisnai durumları felaket tellahlığının malzemesi haline dönüştürmeye çalışanlara itibar etmemesini istiyorum. Hamdolsun ülkemizde herkes can ve mal güvenliğine sahiptir. İsteyen herkesin çalışacak işi vardır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER