A3 Haber

Akşener’den HDP’li Paylan’a “Ermeni soykırımı” tepkisi: Hadsizlik

Akşener’den HDP’li Paylan’a “Ermeni soykırımı” tepkisi: Hadsizlik

Akşener’den HDP’li Paylan’a “Ermeni soykırımı” tepkisi: Hadsizlik
Nisan 23
21:50 2022

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis’e ‘Ermeni soykırımı’nın tanınmasına ilişkin kanun teklifi sunan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’a tepki gösterdi. Akşener, “Büyük Türk Milleti’nin, gurur duyulacak bir tarihi vardır” dedi.

Akşener, Twitter paylaşımında Paylan’ın ismini vermeyerek, “TBMM’ye verdiği sözde ‘soykırım’ teklifiyle, milletimizin başını yere eğdirmeye kalkan hadsizliği şiddetle kınıyorum. Büyük Türk Milleti’nin, gurur duyulacak bir tarihi vardır. Bizler burada oldukça, hiçbir kirli ajanda bu gerçeği değiştiremez” dedi.

Bugün Adana’da iftar programına katılan AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Paylan’ı şu sözlerle hedef aldı:

  • “Garo Paylan adlı bir şahıs, milletimize iftira anlamına gelen sözde soykırımın tanınması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne teklif vermiş. Bu yalan ve ahlaksız teklifi mahkum ediyoruz ve lanetliyoruz.”

Özdağ tehdit etmişti

Paylan, geçen sene 24 Nisan’da paylaştığı tweet nedeniyle de sağ partilerden tepki toplamıştı: “106 yıl sonra, Soykırımın mimarı Talat Paşa isimli caddelerde yürüyoruz. Talat Paşa isimli okullarda çocuklarımızı okutuyoruz. Almanya’da bugün Hitler isimli caddeler olsaydı, Hitler isimli okullarda çocuklar okusaydı nasıl bir Almanya olacaksa, öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz.”

Dönemin bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, bu tweet’i alıntılayıp HDP’li vekili tehdit etmişti: “Terbiyesiz tahrikçi adam. Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine. Talat Paşa vatansever Ermenileri değil senin gibi arkadan vuranları sürdü. Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın.”

Paylan, Özdağ hakkında ‘suç işlemeye tahrik’, ‘halkın kin ve düşmanlığa tahrik‘ ve ‘hakaret ve tehdit’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER