A3 Haber

Eski YSK Başkanı Güven: İmamoğlu’nu savcılığa ben bildirdim

Eski YSK Başkanı Güven: İmamoğlu’nu savcılığa ben bildirdim

Eski YSK Başkanı Güven: İmamoğlu’nu savcılığa ben bildirdim
Nisan 26
08:48 2022

Eski YSK başkanı Sadi Güven, İBB Başkanı İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaretle yargılandığı davayla ilgili olarak “İmamoğlu’nun sözlerini savcıya ben bildirdim” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 Kasım 2019’da “Dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında olan şeylere baktığımızda tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır” demişti. Bu sözlerinin ardından İmamoğlu hakkında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

Savcılık, İmamoğlu hakkında dört yıl bir aya kadar hapis cezası talep etmişti.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Sadi Güven, İmamoğlu’nun sözlerini savcılığa kendisinin bildirdiğini söyledi. Güven’in konuyla ilgili açıklaması şöyle oldu: “Başkan olarak da ben ilettim. Gerisini takdir edecek yargıdır. O bizim işimiz değil. Sadece o sözler üzerine, kurula karşı yapıldığını düşünerek böyle bir ihbarda bulunduk. Bizimki sadece kamu kurumunda çalışan hakim ve savcılara yapılan sözlü bir hakaret nedeniyle bir ihbardı hepsi bu. Nedir, ne değildir, suç oluşturur mu oluşturmaz mı, oluşturursa ne olur? O yargının konusu. Bizim ifademizin alınmasına gerek yok.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER