A3 Haber

Görevden alınan Uşak Valisi’ne ilk sahip çıkan CHP İl Başkanı oldu

Görevden alınan Uşak Valisi’ne ilk sahip çıkan CHP İl Başkanı oldu

Görevden alınan Uşak Valisi’ne ilk sahip çıkan CHP İl Başkanı oldu
Nisan 27
15:26 2022

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın görevden alınmasını eleştirdi. Karaoba, görevden alınan Vali Funda Kocabıyık’a destek olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Karaoba açıklamasında, “Bir tweet ile eşini cezalandırmak ne demek insanların yaptığı iş ve performans ile değerlendirmek gerekir. İşini yapan sayın vali hanımı görevden almak doğru değildir” dedi.

Ege’ye Bakış’tan Berivan Kaya’nın haberine göre 25. ve 26. dönem AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın eşi ve Uşak Valisi olan Funda Karabıyık’ın görevden alınmasını ilk eleştiren CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba oldu. Funda Karabıyık, görevden alınıp merkeze alınmıştı. Hüseyin Kocabıyık’ın Gezi davasına yönelik eleştirel tweetini, eşi Funda Kocabıyık’ın görevden alınacağı haberini aldıktan önce mi yoksa sonra mı yazdığı ise bilinmiyor.

“Liyakatı ayaklar altına aldınız”

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Vali Karabıyık’ın görevden alınmasına yönelik yaptığı açıklamada, “Şimdi konu şu siz kayıtsız şartsız size tüm yanlışlarınızda bile itaat eden insanlar istiyorsunuz. Bir tweet ile eşini cezalandırmak ne demek insanların yaptığı iş ve performans ile değerlendirmek gerekir. İşini yapan sayın vali hanımı görevden almak doğru değildir. Eşinin tweeti neden ise kardeşi FETÖ’den yatan kişiyi neden daha önce bakan yaptınız. Liyakatı ayaklar altına almıştınız şimdi ise devlet adabını yok ettiniz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER