A3 Haber

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul yeniden gözaltına alındı

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul yeniden gözaltına alındı

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul yeniden gözaltına alındı
Mayıs 09
09:13 2022

Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul’un, sabah saatlerinde gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltı haberini eşi Semra Kuytul, sosyal medya hesabından açıkladı.

Semra Kuytul, Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul’un sabah saatlerinde gözaltına alındığını açıkladı.

Eşi Semra Kuytul, paylaşımında “Alparslan Hocamı gözaltına aldılar. Adliyeye gidiyoruz..’” ifadelerini kullandı.

Vakfı sosyal medya hesabından Kuytul’un sağlık kontrolünden çıkarken çekilen görüntüleri paylaştı.

Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik soruşturma kapsamında 21 yıla kadar hapis cezası istenen Alparslan Kuytul 2019 yılının Aralık ayında tahliye edilmişti. Alparslan Kuytul’un da aralarında yer aldığı 45 sanık hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek”, “özel belgede sahtecilik”, “dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık”, “kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek” suçlarından 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

İfadesi ortaya çıktı

Gözaltına alınan Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul’un savcılık ifadesinde, “Bu işi birilerinin planladığını düşünüyorum” dediği öğrenildi.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Kuytul’un avukatı Bilal İpek, müvekkilinin iş insanı Koray Sarısaçlı’nın kaçırılması nedeniyle gözaltına alındığını söyledi. Avukat İpek, “Koray Sarısaçlı ilk ifadesinde ‘beni kaçıranlar bunlar değildi’ diyordu. Ne olduysa birkaç ay sonra ifadesini değiştirdi. İfadesini değiştirdikten 6-7 ay sonra ise müvekkilim gözaltına alındı. Müvekkilimin savcılık ifadesi tamamlandı. Şimdi savcılığın kararını bekliyoruz” dedi.

Alparslan Kuytul’un ise savcılık ifadesinde şu ifadeleri kullandığı öğrenildi:

  • “Bu kaçırılma olayının benimle bir alakası yok. Koray Sarısaçlı’nın ifadeleri ise tamamen soyut. Bu olay düzmece olabilir. Bu işi birtakım güçlerin planladığını düşünüyorum.”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER