A3 Haber

Lüksemburg Dışişleri Bakanı: Erdoğan pazarcı zihniyetine sahip, fiyat yükseltmek istiyor

Lüksemburg Dışişleri Bakanı: Erdoğan pazarcı zihniyetine sahip, fiyat yükseltmek istiyor

Lüksemburg Dışişleri Bakanı: Erdoğan pazarcı zihniyetine sahip, fiyat yükseltmek istiyor
Mayıs 17
15:14 2022

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine itirazına ilişkin değerlendirmesinde, Erdoğan’ın “pazar mantalitesine” sahip olduğunu ve “fiyatı yükseltmek” istediğini belirtti.

Finlandiya’dan sonra İsveç de dün NATO üyeliği için resmen başvurma kararı aldı. Ancak NATO’ya yeni üye kabulü için ittifakın 30 üyesinin de onayı gerekiyor. Türkiye’yse bu iki ülkenin üyeliğine soğuk bakıyor. Veto sorununun aşılması için Türkiye’ye diplomatik heyet göndereceklerini açıklayan İsveç ve Finlandiya’ya dün bir mesaj veren Erdoğan, “Bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar” demişti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Türkiye’nin NATO üyeliği konusunda kapıyı tamamen kapatmadığını söylemişti.

Bu durum, Batı basınında Erdoğan’ın pazarlık için bu açıklamaları yaptığı yorumlarını getirdi.

Alman kanalı ZDF’de konuşan Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn’sa Türkiye’deki pazarların nasıl işlediğini herkesin bildiğini belirterek, “Erdoğan’ın zihniyeti bazen bunu andırıyor” diye konuştu.

DW Türkçe’nin haberine göre Erdoğan’ın İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusundaki aleyhte tutumunun Kürt meselesiyle ilgili olduğu konusunda tereddütleri bulunduğunu belirten Asselborn, konunun daha çok ABD’den F-16’ların sevkiyatıla ilgili olduğunu öne sürdü. Asselborn, “Erdoğan’ın fiyatı yükseltmeye ve F-16’ların sevk edilmesi için baskıyı artırmaya çalıştığını düşünüyorum” diyerek, bunun tehlikeli bir oyun olduğunu belirtti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER