A3 Haber

Türkiye Barolar Birliği müzik yasağını Danıştay’a taşıdı

Türkiye Barolar Birliği müzik yasağını Danıştay’a taşıdı

Türkiye Barolar Birliği müzik yasağını Danıştay’a taşıdı
Mayıs 18
15:42 2022

Türkiye Barolar Birliği, müzik yayın yasağını saat 01.00 olarak belirleyen genelgenin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay’da dava açtı.

İçişleri Bakanlığı, geçen hafta müzik yayın saatlerini yeniden belirlendi. Corona virüsü salgını sürecinde saat 24.00’te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saati gece 01.00’e kadar uzatıldı. Yeni genelge başta müzik ve eğlence sektörü olmak üzere tepki gördü. Türkiye Barolar Birliği genelgenin iptali için Danıştay’da dava açtıklarını duyurdu.

TBB tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

  • Bilindiği üzere, müzik yayını saatlerine sınırlama uygulaması, koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından farklı tarihlerde getirilmiştir. Dava konusu Genelge’nin yayımı tarihinde, koronavirüs tedbirlerinin uygulanması durumu ortadan kalktığından, varlık amacında ‘halk sağlığının korunması’ ve ‘kamu yararı’ gibi nesnel ölçütler bulunmayan genelgenin amaç yönünden hukuka aykırı olduğunun kabulü gerekmektedir. Öte yandan ilgili yasal düzenlemeler çerçevesinde, müzik saatlerinin belirlenmesi konusunda yetkili kurum, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olup, davalı bakanlığın konuya ilişkin herhangi bir sorumluluğu, görev ve yetkisi bulunmamaktadır. İptali istenen genelge yürürlükte kaldığı sürece, kamu yararı ile bireylere anayasal hak olarak verilen bilim ve sanat hürriyeti, sanatın ve sanatçının korunması ilkesi zedelenecektir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER