A3 Haber

Nevşehir’i karıştıran basın toplantısı: İl Özel İdare başkanımız adeta hanım koleksiyonu yapıyor

Nevşehir’i karıştıran basın toplantısı: İl Özel İdare başkanımız adeta hanım koleksiyonu yapıyor

Nevşehir’i karıştıran basın toplantısı: İl Özel İdare başkanımız adeta hanım koleksiyonu yapıyor
Mayıs 26
15:05 2022

Nevşehir’de, İYİ Parti’nin cinayete azmettirmekten hüküm giyen ülkücü İl Başkanı Ömer Ay, eski belediye başkanı ve iş ortaklarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Ay’ın ortaya attığı iddialar sosyal medyada gündem oldu.

İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, eski belediye başkanı ve iş ortaklarıyla ilgili geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması düzenledi. Ay’ın basın toplantısında söyledikleri sosyal medyada viral oldu.

Ay, “Hasan Ünver’in iş ortaklarının dördü de hanımlarını değiştirdiler. Dördü de eski hanımlarını boşadılar. Yeni hanımlar aldılar. Genelde sekreterlerini aldılar. Brezilya dizisine çok uygun bir partililerle karşı karşıyayız” dedi.

Ayrıca Ömer Ay açıklamasında “Büyük bir ilçemizin belediye başkanıyla şoförü Yıldız isimli bir kızı paylaşamıyorlar. Yıldız’ı belediye başkanı mı kahve içmeye götürecek Halil mi götürecek, tartışıyorlar” iddiasını da ortaya attı.

İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay kimdir?

Ömer Ay, 1980’de Nevşehir CHP İl Başkanı Av. Zeki Tekiner ile CHP üyesi Yavuz Yükselbaba cinayetinin azmettiricisi olarak yargılandı. Almanya’ya kaçtı, iade edildi, idam cezası 20 yıla indi, serbest kaldı. 

Toplumsal Bellek Platformu, Ömer Ay hakkında şu bilgileri vermişti: “İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı olan Ömer Ay, cinayet davasında yargılanan ülkücülerden birisi. Cinayete azmettirmekten idam cezasına çarptırıldı. Almanya’ya kaçan Ay, 9 Kasım 1982 tarihinde Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi gereğince idam edilmemesi koşuluyla Türkiye’ye iade edildi. Ömer Ay, 4 Haziran 1986 tarihinde hukuken bırakılmasını gerektirecek haklı bir sebep olmaksızın tahliye edildi, hakkındaki kesinleşmiş hükme rağmen fiilen cezasızlık ile ödüllendirildi.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER