A3 Haber

Gericiler hedef almıştı: Anadolu Fest tamamen iptal edildi

Gericiler hedef almıştı: Anadolu Fest tamamen iptal edildi

Gericiler hedef almıştı: Anadolu Fest tamamen iptal edildi
Mayıs 27
20:23 2022

Eskişehir Valiliği’nin 10-24 Mayıs tarihleri arasındaki konser, şenlik ve festival de dahil olmak tüm etkinliklerin yasaklandığını duyurmasının ardından ertelenen Anadolu Fest’in iptal edildiği duyuruldu.

Eskişehir Valiliği, 12-15 Mayıs tarihlerinde Teoman, Haluk Levent, Hayko Cepkin, Levent Yüksel ve Yeni Türkü gibi isimlerin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan Anadolu Fest ismindeki müzik festivalinin hemen öncesinde ildeki toplu etkinlikleri 15 gün süreyle yasaklama kararı almıştı.

Festivalin yapılamayacak olmasıyla ilgili Eskişehir Kardeşlik Platformu adlı gerici örgüt, festivalde “kızlı erkekli yatılı kalındığı” ve “alkol tüketildiği” söylenerek yasağa destek vermişti.

Verilen kararın ardından Haziran ayına ertelenmesi için gerekli girişimler yapıldığı Anadolu Fest, hukuki çabaların sonuçsuz kalmasıyla tamamen iptal edildi.

Bugün festivalin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

  • “Sevgili Müzikseverler, Türkiye’nin önde gelen sanatçıları ile sizleri bir araya getirmek için çalışmış ve 12-15 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir’de Anadolu Fest’i düzenlemek için gerekli tüm resmî süreçleri tamamlamıştık. Bildiğiniz üzere Festivalimiz 9 Mayıs tarihinde güvenlik gerekçesi ile valilik tarafından durdurulmuştu. Bunun üzerine festivalimizi 9-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirmek üzere yeniden harekete geçtik. Geldiğimiz noktada üzülerek dialog ve hukuk zeminindeki çabalarımızın çözümsüz kaldığını sizlerle paylaşmak durumundayız. Eskişehir Anadolu Fest biletlerinizi, almış olduğunuz satış noktasına giderek iade edebilirsiniz. Güzel günlerde tekrar buluşmak dileğiyle.”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER