A3 Haber

İsmail Saymaz tarikat yurdundaki cinayeti yazdı: İlk duruşması görülmüş, iddianamede ne tarikat var ne dernek

İsmail Saymaz tarikat yurdundaki cinayeti yazdı: İlk duruşması görülmüş, iddianamede ne tarikat var ne dernek

İsmail Saymaz tarikat yurdundaki cinayeti yazdı: İlk duruşması görülmüş, iddianamede ne tarikat var ne dernek
Mayıs 28
15:15 2022

Antalya’da İlim ve Kültür Derneği’ne ait öğrenci yurdunun aşçısının öğrenci Mehmet Sami Tuğrul’u katletmesine dair davanın basına kapalı olarak görüldüğü ortaya çıktı. Gazeteci İsmail Saymaz, iddianamede Alim-Der ve tarikat yurdunun geçmediğini belirtti.

Antalya’da İlim ve Kültür Derneği’ne ait öğrenci yurdunda aşçı olarak çalışan İhsan Güney’in 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul’u katlettiği cinayete ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı.

Gazeteci İsmail Saymaz, basına kapalı olarak devam eden davanın iddianamesinde tarikattan söz edilmemesi de dikkat çekti.

Saymaz’ın yazısından bir bölüm şöyle:

Nakşibendilerin İskenderpaşa koluna bağlı Antalya İlim ve Kültür Derneği’ne (Alim – Der) ait kaçak öğrenci yurdunda aşçı olarak çalışan İhsan Güney, 7 Aralık 2021’de üniversiteli Mehmet Sami Tuğrul’un başını satırlara keserek öldürdü.

Bu vahşi cinayet işlenir işlenmez, derhal gizlilik kararı alındı.

Soruşturma dosyası kamuoyundan kaçırıldı.

Şimdi öğreniyoruz ki…

Meğer Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı 11 Ocak 2022’de katil İhsan Güney hakkında iddianame düzenlemiş. Dava Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılmış. İlk duruşma 18 Mart’ta görülmüş. Yargılama basın kapatıldığı için altı aydır dışarıya bilgi sızmamış!

İddianamede ne tarikat var, ne dernek

İddianamede, cinayetin yurtta işlendiği kabul edilirken, Alim-Der’in adı ve Hak-Yol’a bağlı olduğu bilgisi saklanıyor.

İddianamede Tuğrul ile Güney arasında husumetin bulunmadığı ve katilin sırf öldürmüş olmak için öldürdüğü ifade edildi. Cinayeti canavarca hisle gerçekleştirdiği sonucuna varılarak, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Mahkeme ayrıca yargılamayı basına kapattı.

Yasak için gerekçe gösterildi:

“Olayın gerçekleşme şekli ve içeriği de dikkate alınarak, maktul ile ailesi açısından kişilerin saygınlık, onur ve haklarına dokunacak nitelikte olmakla bu hususları önlemek amacıyla…”

Alim – Der’e bağlı kaçak yurtta işlenen cinayeti kamuoyudan kaçırmak için yargının seferber olduğu görülüyor. Gayretin tek gerekçesi var:

Yurt, ‘Hak-Yol’ diye bilinen İskenderpaşa tarikatına bağlı olduğu için!

Bu doğrultuda gizlilik kararı alındı.

Alim-Der’in adı ve Hak-Yol’a bağlı olduğu bilgisi saklandı.

Yargılama basına yasaklandı.

İktidarla yaptıkları işbirliğinden ötürü HSK başta olmak üzere yargıda köşe başlarını ele geçiren Hak-Yol’cu savcı ve yargıçlar yetkilerini, bir zamanlar yetiştikleri yurtlarda işlenen bir cinayetin dosyasını gizlemek için kullanıyorlar.

Onların “Hak yol” dediği, Türkiye için çıkmaz sokak…

Hiçbir kuvvet bizi bu çıkmaz sokakta işlenen cinayeti yazmaktan alıkoyamayacak.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER