A3 Haber

Türkiye’nin en kapsamlı fanzin sergisi Bursa Nilüfer’de açıldı

Türkiye’nin en kapsamlı fanzin sergisi Bursa Nilüfer’de açıldı

Türkiye’nin en kapsamlı fanzin sergisi Bursa Nilüfer’de açıldı
Haziran 07
10:46 2022

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde, altı farklı mekanda açılan ve genel küratörlüğünü Yekhan Pınarlıgil’in üstlendiği “Yukarı Bak” adlı sanat harekatının bir kolu da Nilüfer Belediyesi Edebiyat Müzesi’ne uzandı: “Türkiye’nin Yeraltı Suları: Fanzin Edebiyatı” sergisi…

Küratörlüğünü Onur Sakarya’nın yaptığı sergiyle hem günümüz Türkiye fanzinlerinin, hem de nadir eser sayılabilecek eski-stil fanzinlerin kapaklarıyla bir yolculuğa çıkacaksınız. Antares’le 1970’lerden başlayan 50 yıllık bir fanzin koleksiyonundan bahsediyoruz.

Serginin yegane hedefinin, fanzin kültürünü daha geniş kitlelerle buluşturmak, onlara “böyle bir şey de varmış” dedirtmek ve bu keyifli yolculuğa onları ortak etmek olduğunu söyleyen Sakarya, kapılarının fanzin kültürünü bir nebze de olsa tanımak isteyen herkese açık olduğunu belirtti.

Koleksiyon Altay Öktem, Efe Elmastaş, Fanzin Apartmanı Kolektifi ve Onur Sakarya’nın arşivlerinden oluşuyor.

Sergi, Pazartesi hariç her gün 09.00’la 18.00 saatleri arası Misi’de bulunan(Gümüştepe Mahallesi) Nilüfer Belediyesi Edebiyat Müzesi’nde görülebilir.

Fanzin nedir?

Fanzin, İngilizce FANatic ve magaZINE kelimelerinin kısaltılmasıyla oluşturulan finansal kaynaklardan ve hiyerarşik yapılardan uzak alternatif bir basılı materyaldir. Farklı yöntemlerle çoğaltılan örnekleri olmakla beraber genellikle fotokopi aracılığı ile çoğaltılarak, satış amacı güdülmeden dağıtılan yayınlardır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER