A3 Haber

Davutoğlu’nun avukatlarından Tahir Elçi davasıyla ilgili açıklama

Davutoğlu’nun avukatlarından Tahir Elçi davasıyla ilgili açıklama

Davutoğlu’nun avukatlarından Tahir Elçi davasıyla ilgili açıklama
Haziran 15
22:04 2022

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine dair devam eden davada Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenilmesine karar verildi. Davutoğlu’nun avukatları yaptığı açıklamada, “Sayın Davutoğlu’na mahkeme daveti ulaştığında, kendisinin bir vatandaş olarak gerçeğin ortaya çıkması ve adaletin tecellisine katkı sağlamak amacıyla gereğini yapacağını kamuoyuna saygı ile duyururuz” denildi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin, 2015’te tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptığı sırada vurularak, öldürülmesine ilişkin 3’ü polis 4 kişinin yargılandığı davanın 5’inci duruşması Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme heyeti, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren’in, cinayete “siyasi suikast” dediğini söylediği dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Davutoğlu’nun davada tanık olarak dinlenilmesine karar verilmesi ardından avukatları tarafından yazılı açıklama yapıldı. Davutoğlu’nun avukatları Ayhan Sefer Üstün, Hasan Seymen ve Ali Aydın imzasıyla yapılan açıklamada “Avukatları olarak idari hiyerarşiye uygun olmayan mahkeme davetini yadırgadığımızda belirterek Sayın Davutoğlu’na mahkeme daveti ulaştığında, kendisinin bir vatandaş olarak gerçeğin ortaya çıkması ve adaletin tecellisine katkı sağlamak amacıyla gereğini yapacağını kamuoyuna saygı ile duyururuz” denildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER