A3 Haber

Hedef gösterilen dört Boğaziçili akademisyen üniversiteden uzaklaştırıldı

Hedef gösterilen dört Boğaziçili akademisyen üniversiteden uzaklaştırıldı

Hedef gösterilen dört Boğaziçili akademisyen üniversiteden uzaklaştırıldı
Haziran 17
09:27 2022

Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum tarafından feshedilen Bilgi Teknolojileri Kurulu üyesi dört akademisyen rektörlük tarafından üç ay süreyle üniversiteden uzaklaştırıldı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde görevli dört akademisyen iktidar yanlısı gazeteler tarafından hedef gösterildikten sonra rektörlük tarafından üç ay süreyle üniversiteden uzaklaştırıldı.

Diken’den Canan Coşkun’un haberine göre mezun, öğrenci, akademisyen ve idari personelin kişisel bilgilerine onaysız erişim izni tespit eden dört akademisyenden Prof. Tuna Tuğcu “Biz görevimizin gereğini yaptık” dedi. Tuğcu, rektörlüğün kararının bugün kendilerine tebliğ edildiğini söyledi. Savunmalarının alınmadığını da ekleyen Tuğcu “Söylediğimiz her şey doğrudur. Utanılacak hiçbir şey yapmadık ve çocuklarımızın yüzüne gururla bakabiliyoruz” diye konuştu.

İktidar yanlısı gazeteler, Boğaziçi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kurulu üyeleri Prof. Yavuz Akpınar, Prof. Emre Otay, Prof. İbrahim Semiz ve BTK başkanı Prof. Tuna Tuğcu’nun üniversitenin Bilgi İşlem Merkezi’ni (BİM) basıp belgeleri gasbettiğini iddia etmişti. Haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Boğaziçi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kurulu üyeleri yaptıkları açıklamada öğrenci mezun ve çalışanların verilerinin izinsiz paylaşıldığını belirtmişti.

Kurul üyeleri, 10 Haziran Cuma günü hiçbir haber verilmeksizin rektörlük tarafından görevden alınmış, ardından kurul lağvedilmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER