A3 Haber

Marmaris’te orman yangını

Marmaris’te orman yangını

Marmaris’te orman yangını
Haziran 21
21:05 2022

Muğla Marmaris’teki Amazon Koyu’nda orman yangını çıktı. Alevler, rüzgârın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Çevre illerden takviye ekipler yangın bölgesine sevk edilirken havadan müdahale durduruldu.

Marmaris’in Amazon Koyu’nda kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda, saat 20.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. Yangın, rüzgarında etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı. Alevlerin Otluk Koyu istikametine hızla ilerlediği belirtildi.

Yangına ilk etapta beş helikopter ile müdahale edilirken, kara ekipleri de bölgeye yönlendirildi.

Havadan müdahale sona erdi

Marmaris’te kızılçam ağaçlarla kaplı ormanda çıkan yangına ilk dakikalardan itibaren helikopterle sürdürülen müdahale, havanın kararmasıyla sonlandırıldı. Muğla orman ekipleri yangına müdahale ederken, bölgeye İzmir, Antalya ve Denizli’den de çok sayıda arasöz ve orman işçisi sevk edildi.

Bakan Kirişçi: Teyakkuz halinde müdahale ediliyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangınla ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Bakan Kirişci, “Marmaris’teki yangını Yangın Yönetim Merkezimizden takip ediyoruz. Yangın 20.02’de başladı. 20.10’da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor” ifadelerini kullandı.

Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise “Muğla / Marmaris’te çıkan orman yangınına 8 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Ormanın kahramanları Yeşil Vatanımızı alevlere karşı korumak için fedakarca mücadele ediyor” denildi.

Marmaris Belediye Başkanı Oktay: Durumumuz çok da parlak görünmüyor

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangın bölgesinden son durumu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla açıkladı. Oktay, “Değerli hemşehrilerim, akşam saatlerinde Bördübet mevkiinde orman yangını meydana geldi. Yangına tüm ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor. Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Maalesef ki en büyük olumsuzluğumuz şu anda rüzgarın oldukça şiddetli olması. Rüzgardan kaynaklı durumumuz çok da parlak gözükmüyor. Gelişmeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Oktay, ikinci paylaşımında da “Hava kararmadan yapılan havadan müdahale maalesef şu anda yapılmıyor. Tek talebimiz gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesi. Yoksa yine bir felaketle karşı karşıya kalacağız. Yetkililerin bu çağrımızı bir an önce duymasını bekliyoruz” dedi.

MSB: Aksaz Deniz Üssü’nden araç ve personel görevlendirildi

Milli Savunma Bakanlığı Muğla Valiliği’nin talebi üzerine alevlere müdahale için Aksaz Üs Komutanlığı’ndan su tankeri, dozer, arazöz, yangın söndürme araçları ile personel görevlendirildiğini duyurdu.

Soylu ve Kirişçi bölgeye gidiyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris’te çıkan orman yangınını bölgede incelemek üzere hareket ettiği bildirildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER