A3 Haber

Valilik “kargaşa” dedi, avukatlar içeri alınmıyor: Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde neler oluyor?

Valilik “kargaşa” dedi, avukatlar içeri alınmıyor: Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde neler oluyor?

Valilik “kargaşa” dedi, avukatlar içeri alınmıyor: Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde neler oluyor?
Haziran 24
13:58 2022

Uzun zamandır işkence ve kötü muamele iddialarıyla anılan Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde dün yangın çıktığı ileri sürülmüştü. Bugün Valilik  “Kargaşa çıkarılmaya çalışıldı” açıklaması yaparken, bölgeye giden avukatların girişine halen izin verilmemesi soru işareti yarattı.

İzmir’de sınır dışı edilmek üzere Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde gözetim altında tutulan kaçak göçmenlerin dün gece saatlerinde kargaşa çıkardıkları iddia edildi. Paylaşılan videolarda itfaiyenin olay yerinde beklediği ve göçmenlerin bağırışları yer aldı.

Valilikten açıklama

İzmir Valiliği’nden konuya ilişkin bugün yapılan açıklamada yabancılardan bir kısmının 23 Haziran saat 22.00 sularında kargaşa çıkarmaya çalıştıkları ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

  • Geri Gönderme Merkezi’nde görevli güvenlik personeli ve kolluk birimlerimizce olay kısa sürede kontrol altına alınmış olup merkezde herhangi bir yangın, ölüm ve yaralanma söz konusu değildir. Ülkemizde yasal kalış hakkı bulunmayan yabancıların sınır dışı edilmek üzere idari gözetim altında tutulduğu Geri Gönderme Merkezi, rutin faaliyetlerine devam etmektedir.

“Çok sayıda jandarma ve otobüs giriş yaptı”

Avukat Burcu Ertaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Dün gece İzmir Harmandalı Geri Gönderme Merkezinde çıkan yangın haberi üzerine müvekkillerimizle görüşmek üzere kurum önündeyiz. Müvekkillerimizle görüşme talebimiz haksız ve hukuka aykırı bir şekilde, içeride  “idari işlem” olduğu gerekçesiyle engelleniyor. İçeriye çok sayıda jandarma ve otobüs giriş yaptı. Mülteci müvekkillerimiz yukarıdan “sınır dışı edileceği” diye bağırıyor. İçeriye alınmıyoruz. Müvekkillerimizle görüştülene kadar hiçbir yere GİTMİYORUZ” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER