A3 Haber

Bahçeli önerdi, Erdoğan onayladı, AKP’li vekil açıkladı: İl sayısı 100’e çıkarılıyor

Bahçeli önerdi, Erdoğan onayladı, AKP’li vekil açıkladı: İl sayısı 100’e çıkarılıyor

Bahçeli önerdi, Erdoğan onayladı, AKP’li vekil açıkladı: İl sayısı 100’e çıkarılıyor
Haziran 25
19:22 2022

AKP’li milletvekili Vedat Demiröz, Devlet Bahçeli’nin önerisi üzerine AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı kararla il sayısının 100’e çıkarılacağını söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz bugün Ahlat Belediyesi’nin düzenlediği bir etkinlikte yaptığı açıklamada, şehir sayının 100’e çıkacağını söyledi.

Demiröz, “Ahlat’ı bundan sonra dünya başkenti gibi dünya liderlerinin toplanıp, dünyanın sorunlarını görüşeceklerini bir kent haline getireceğiz. Bunu büyüklerimiz açıklayacak. İnşallah hedefimiz bu bölgenin, Sayın Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanı’mızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de bu güzel şenlikte ifade edeyim” diye konuştu.

AKP’li Demiröz, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bazı Türki cumhuriyetlerden yetkililerle 25-26 Ağustos’ta Ahlat’ta toplanacağını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10 Mayıs’ta yaptığı açıklamada Türkiye’deki göçmen sorunundan söz ederken “Elbette Türkiye yol geçen hanı, göçmen kampı değildir. Demografik özellikleri, sosyal dokusu korunmalıdır. Bunlara titizlik gösteriliyorken yabancı düşmanlığını teşvik edenlerin tuzaklarına da uyanık olmak şarttır. Biz il sayısı 100 olan, nüfusu da 100 milyona ulaşmış bir Türkiye hedefliyoruz” demişti.

Demiröz’den yeni açıklama: Yanlış yansıtıldı

AKP’li Demiröz Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün Ahlat’ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında ‘İl sayısı 100’e çıkarılacak’ şeklinde yanlış yansıtılmıştır. Bu hususta verilmiş bir karar yoktur. Oysa ki konuşmamda; ‘Türkiye’nin şehir sayısının 100’e çıkarılması halinde Ahlat’ın bunların arasında yer alacağı’ temennisidir” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER