A3 Haber

Cumhurbaşkanlığı uçağıyla getirilmişti: Somali Cumhurbaşkanı üç gün neden bekletildi?

Cumhurbaşkanlığı uçağıyla getirilmişti: Somali Cumhurbaşkanı üç gün neden bekletildi?

Cumhurbaşkanlığı uçağıyla getirilmişti: Somali Cumhurbaşkanı üç gün neden bekletildi?
Temmuz 06
10:46 2022

Ankara’ya 3-5 Temmuz tarihleri arasında resmi ziyarette bulunacağı açıklanan ve Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Türkiye’ye getirilen Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi bugün gerçekleştirilecek. Dün İtalya Başbakanı Draghi ile görüşen Erdoğan’ın hastalığı ileri sürülerek Somali Cumhurbaşkanı’nın üç gündür Ankara’da bekletilmesi merak konusu oldu.

A3 Haber Merkezi | Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un 3-5 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştireceği açıklanmıştı. Cumhurbaşkanlığı uçağıyla ülkesinden alınarak Türkiye’ye getirilen Mahmud’u Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, havaalanında karşılamıştı. Mahmud’un Türkiye’ye geldiğine dair açıklama sadece Somali Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılması dikkat çekti.

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud’un Erdoğan’ın sağlık sorunları nedeniyle üç gündür Ankara’da beklediği belirtilirken dün Erdoğan’ın İtalya Başbakanı Draghi’yi resmi törenle karşılaması dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta Somali Cumhurbaşkanı Mahmud’un gerçekleştireceği ziyarete ilişkin şu ifadeler yer almıştı:

  • Somali Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Hasan Şeyh Mahmud, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, 3 – 5 Temmuz 2022 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. 2012-2017 yılları arasında da Somali Cumhurbaşkanı olan Sayın Hasan Şeyh Mahmud’un, Mayıs ayında yeniden göreve seçilmesinin ardından Türkiye’ye gerçekleştireceği bu ilk resmî ziyaret sırasında yapılacak görüşmelerde, ikili münasebetler tüm veçheleriyle gözden geçirilecek; işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ele alınacaktır. Görüşmelerde ayrıca, güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulması da öngörülmektedir.

İtalya Başbakanı Draghi ile dün görüşen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık sorunları ileri sürülerek üç gündür Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüşmemesi Ankara kulislerinde merak konusu oldu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER