A3 Haber

Serdar Aksoy hakim karşısına çıktı: Eski şoförü hangi itirafta bulundu?

Serdar Aksoy hakim karşısına çıktı: Eski şoförü hangi itirafta bulundu?

Serdar Aksoy hakim karşısına çıktı: Eski şoförü hangi itirafta bulundu?
Temmuz 06
17:06 2022

“Zimmet ve irtikap” operasyonu kapsamında tutuksuz yargılanan eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy beşinci kez hakim karşısına çıktı.

Menemen Belediyesi’ne yönelik “zimmet ve irtikap” operasyonu kapsamında 2020 yılının Kasım ayında tutuklanarak cezaevine gönderilip İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan ve geçtiğimiz yılın Temmuz ayında tahliye edilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un da aralarınd bulunduğu 25 kişi beşinci kez hakim karşısına çıktı.

Belediyeden bilirkişi incelemesi talebi

Ege Postası’ndan Tenzile Aşçı’nın haberine göre, Menemen Belediyesi müdafi avukat, bilirkişi raporundaki kamera kayıtların makine mühendisleri tarafından incelenmesine ardından yeni bir rapor yazılması gerektiğini belirterek yeni bilirkişi incelemesi talep etti.

Menemen Belediyesi avukatının talebinin ardından söz alan Serdar Aksoy’un avukatı Bilge Özer, yeni bilirkişi incelemesinin davayı uzatacağını belirtti ve “Fezleke özetlenerek sizin önünüze getirilmiş. Çok üzgünüm ama bu bilirkişi raporu değil. Bilirkişi raporu, mahkemeye yol gösterir ve destek olur. Bu destek değil köstek oluyor. Emniyete giden kantar fişleri var” dedi.

Özerin sözlerinin arasına giren hakimin” Bize kantar fişi” sunulmadı demesinin üzerine Avukat Özer, ilgili delilleri hakime sundu.

Daha sonra konuşmasına devam eden Özer, “Soruşturma aşamasında emniyetin sunduğu raporda kamyonları ne kadar kiloda eşya taşıdığı belirtilmiştir. Teni bilirkişi raporu alırsa bu da emniyetin sunduklarının dışında bir şey olmayacak. Şüphe-sanık ilkesi üzerinden hareket etmelisiniz. Bilirkişiye gönderirseniz size yine yanı sonuçları gönderirler. Bu da davanın uzamasına neden olacak” ifadelerini kullandı ve yeni bilirkişi incelemesi yapılmadan karar verilmesini talep ediyoruz.

Öte yandan; sanık müstekileri de yeni bilirkişi raporu talebinin reddedilmesini talep ederken birçok sanığın aylardır çalışmadığın, maaşlarının bir kısmını alamadıklarını ve mevcut ekonomik şartlarda zor durumda kaldıklarını belirterek bir an önce karar verilmesi gerektiğini söylediler.

Eski şoför: İtirafta bulunmak istiyorum

Tutuklu yargılanan G.K’nin kardeşi M.K. mahkemede söz alarak “itirafta bulunmak istiyorum” talebinde bulunarak, “Ben bu olaylar ile ilgili bir kısım itiraflarda bulunmak istiyorum. Elimde bu konularda ses kayıtları da vardır. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ben özel şoförüyüm. Adaylığı döneminde de sonrasında da sürekli birlikteydik. Belediyelerden hurda eşyalar devredildikten sonra bu eşyaların bir kısmı envanterde kayıtlı değildi. Serdar Aksoy da “Envanterde kayıtlı olmayanları tereyağından kıl çeker gibi satabiliriz, 95 bin liraya bu şekilde satabiliriz.” diye söyledi. Hatta G.K.’a da “Hurdalar alınırken başında dur envanterde kayıtlı olmayanların alınmasını sağla, diğerlerine dokunmasınlar” diyerek söylemiştir. Ben bu konuda yazılı beyanda da bulunacağım, yani Serdar Aksoy’un hurdalardan haberi vardı“ açıklamasında bulundu.

Şantaj iddiası

M.K.’nin iddiası üzerine konuşan Serdar Aksoy avukatı Bilge Özer ise, “M.K. bu olaydan önce ‘Bana ev verin ben konuşmayayım’ diyerek santajda bulunmuştur. Bende buna şahidim” diyek iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Açıklamalar sonrası ara verilen mahkeme 7 Kasım tarihine ertelendi. Mahkeme heyeti yeni bilirkişi raporunun hazırlanması talebini ise kabul etti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER