A3 Haber

Fiyatlar açıklandı: Satılmayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu alacak

Fiyatlar açıklandı: Satılmayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu alacak

Fiyatlar açıklandı: Satılmayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu alacak
Temmuz 11
11:47 2022

Et ve Süt Kurumu (ESK) kurban bayramında satılamayan kurbanlıkları alacağını açıkladı. Kurumdan yapılan açıklamada üreticilerin 13-17 Temmuz arasında ESK’ya yapılan başvuruları halinde kurbanlıkların karkas alım fiyatlarından alınacağı belirtildi.

Üreticiler tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılmayan kurbanlıklar Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacak. Başvurular 13-17 Temmuz’da ESK’ya yapılacak. Ödemeler ise 10 gün içerisinde üreticinin hesabına aktarılacak.

Kurumdan yapılan açıklama şöyle:

  • “Kurban Bayramı nedeniyle üreticilerimiz tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılmayan kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacaktır.
  • Üreticilerimizin 13-17 Temmuz 2022 tarihleri arasında en yakın ESK Kombinalarına veya sözleşmeli kesimhanelere başvurmaları halinde, kurbanlıkları Kurum karkas alım fiyatlarından satın alınacaktır.
  • Et ve Süt Kurumu kesimhanelerine üreticimizden gelen bütün talepler karşılanacak olup ödemeler 10 gün içerisinde üreticilerimizin hesaplarına aktarılacaktır.
  • Kurum karkas fiyatlarımız; I. kalite dana 94 TL/Kg, II. kalite dana fiyatı 80 TL/Kg’dir. Küçükbaş hayvanlarda ise kuzu alım fiyatı 88 TL/Kg, toklu fiyatı 82 TL/Kg, koyun alım fiyatı 70 TL/Kg’dir.
  • Et ve Süt Kurumu ayrıca üreticinin nakliye ve bakım masraflarını dikkate alarak cari karkas kilogram alım fiyatlarına ilave olarak 1 TL/ Kg prim ödemesi yapacaktır. Örneğin, 300 kg karkas ağırlığı olan büyükbaş hayvan alımıma ilave olarak hayvan başına 300 TL; 25 kg koyun karkasına da hayvan başına 25 TL ilave ödeme yapılacaktır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER