A3 Haber

Putin’den onay: Tüm Ukraynalılar Rus vatandaşlığı alabilecek

Putin’den onay: Tüm Ukraynalılar Rus vatandaşlığı alabilecek

Putin’den onay: Tüm Ukraynalılar Rus vatandaşlığı alabilecek
Temmuz 11
20:27 2022

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukraynalıların tamamının Rusya Federasyonu vatandaşlığına geçmesinin önünü açan kararnameyi imzaladı.

Rusya Devlet Vladimir Putin bugün imzaladığı kararnameyle tüm Ukrayna vatandaşlarının Rusya’ya vatandaşlık başvuruları basitleştirilmiş bir hızlı programa alındı.

Belgede “Ukrayna vatandaşları (…) basitleştirilmiş bir prosedür çerçevesinde Rusya Federasyonu vatandaşlığına başvurma hakkına sahiptir” denildi.

24 Şubat’tan beri Ukrayna’yı işgal eden Rusya’da vatandaşlık hakkı elde etmeyle ilgili kararname ilk etapta sadece Zaporijya ve Herson bölgelerini kapsıyordu.

Söz konusu bölgeler için geçen Mayıs’ta onaylanan prosedür, şu anda tüm Ukrayna vatandaşlarını kapsayacak şekilde genişletildi. Her iki bölgedeki Rusya taraftarı yetkililer, tıpkı Kırım’da olduğu gibi Rus ilhakı için bir referandum üzerinde çalıştıklarını açıklamışlardı.

Moskova bağımsız cumhuriyetler olarak tanıdığı Lugansk ve Donetsk bölgelerindeki halkın da Rus vatandaşlığına geçişine izin vermişti. kremlin, bu bölgelerdeki Rus vatandaşlarının güvenliğini sağlama gerekliliğini öne sürerek Ukrayna’yı 24 Şubat’ta işgale başlamıştı.

Rusya, “nüfuzunu pekiştirmek” için komşularına Rus pasaportu dağıtmakla suçlanıyor. Ukrayna’dan önce Gürcistan’daki ayrılıkçı bölgeler Güney Osetya ve Abhazya ile Moldova’daki Transdinyester’de de aynı politikayı gütmüştü.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER