A3 Haber

İzmir’in gözü o sandıktaydı: Menderes Belediyesi’nde yeni başkanvekili belli oldu

İzmir’in gözü o sandıktaydı: Menderes Belediyesi’nde yeni başkanvekili belli oldu

İzmir’in gözü o sandıktaydı: Menderes Belediyesi’nde yeni başkanvekili belli oldu
Temmuz 18
16:11 2022

CHP’li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması çerçevesinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırmasının ardından yerine geçecek başkan vekili için seçim yapıldı. Seçim sonucunda CHP grubunun adayı Erkan Özkan belediye başkanvekili seçildi.

Hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk soruşturması çerçevesinde Menderes Belediye Başkanlığı görevinden alınan Mustafa Kayalar’ın yerine başkan vekilliği için seçim yapıldı. 14.00’da başlayan seçimlerde Millet İttifakı’ndan Erkan Özkan aday olurken seçime dakikalar kala Millet İttifakı’nın adayı ilk iki turda seçim öncesi CHP’den istifa eden ve salona bağımsız üye olarak gelen Mustafa Akın oldu. Cumhur İttifakı son turda ise AKP meclis üyesi Cemil Az’ı aday gösterdi.

Öte yandan AKP’nin seçim salonunda bulunan Mustafa Kayalar’ın salonda bulunmasına itiraz ettiği, Kayalar’ın salondan ayrıldığı öğrenildi. Seçim salonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de hazır bulundu.

Gürsel Rüzgar idaresinde seçim gündemiyle toplanan mecliste 15 CHP’li, sekiz AKP’li ve bir de MHP’li üye yer aldı. Şeffaf sandıkta yapılacak gizli oylama usulüyle yapılan seçim sonunda başkanvekili seçildi.

Özkan 15 oyla başkanvekili

CHP’nin adayı aynı zamanda başkan yardımcısı olan Meclis Üyesi Erkan Özkan üçüncü turda aldığı 15 oyla salt çoğunluğu elde ederek başkanvekili seçildi. Özkan’a ilk turda 13, ikinci turda da 14 oy çıkmıştı.

Cumhur İttifakı’ndan farklı strateji

Cumhur İttifakı seçimde farklı bir stratejiye imza attı. İlk iki turda seçim öncesi CHP’den istifa eden ve salona bağımsız üye olarak gelen Mustafa Akın’da birleşip son turda oyunu kendi adayına attı. Bağımsız Üye Akın ilk turda sekiz, ikinci turda dokuz oy aldı. Son turda ise AKP Meclis Üyesi Cemil Az’a dokuz oy çıktı.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER